KOLJAJA: 186 NAJPOZNATIJIH HRVATA ŠTEDIŠE RBA ZADRUGA, POLITIČARI, SPORTAŠI, SA PREKO 500 MILIJUNA EURA KAPITALA, KOJI SU PODIZALI GRAĐANI KAO KREDIT

0
4744

koljaNenad Koljaja kao građanin i dio oštećenika RBA zadruga je podigao kaznenu prijavu u korist oštećenika RBA zadruga zbog osnovane sumnje u pranje novca i druga kaznena djela, a koja su počinili građani Republike Hrvatske. Naime, radi se o preko 500 milijuna eura, koje su mnogi poznati političari, glumci i sportaši iz Hrvatske položili kao štednju u RBA zadruge (Reiffeisen Bank) te da je s tim novcima kreditirano 20.000 osoba u  RH na vrlo sumnjiv način, zbog čega se vode postupci protiv čelnika RBA zadruga.

U dokumentu su gotovo sva poznata imena estrade i politike, a koji su štediše RBA zadruga. Ipak se najviše izdvaja ime čelnika sindikata MUP-a Jagića s ostvarenom štednjom preko milijun eura. Sad je jasno zašto je sindikat policije otkupio hipoteku Stjepana Bana iz Varaždinskih toplica nakon njegovog samoubojstva u prvom mjesecu prošle godine. Još uvijek nije jasno kako je sam dokument došao na svjetlo dana.

Špekulira se s tim da je dokument nestao iz sefa bivšeg načelnika Dolačkog (koji je sada u Remetincu) zajedno sa zlatom, te da je baš to bio motiv pljačke MUP-a, a zlato samo nagrada. Bilo kako bilo, Koljaja je ponuđeni dokument imao hrabrosti odnijeti u DORH. Cjeli popis je poslan i na europsku komisiju, FMA, USKOK, DORH, u Saborsko povjerenstvo za sprečavanje sukob interesa, austrijsko odvjetništvo OLAF.

U trenutku najveće krize vlasti u povijesti države iskrsnuo je dokument koji bi mogao kompromitirati kompletnu elitu naše zemlje. HOP portal posjeduje dokument sa 186 osoba, štediša RBA zadruga. Te osobe se dovode u vezu s kreditima RBA zadruga koji su bili ilegalno plasirani u našu zemlju.

Možda baš ovaj dokument rasvijetili zašto HNB, sabor, vlada, policija i DORH godinama nisu pravovaljano reagirali na plasiranje ilegalnih kredita u Hrvatskoj. 20.000 ljudi podiglo je reketarske kredite preko RBA zadruga, prije ulaska u EU, da bi sada ostali bez domova. Neki od njih su čak počinili samoubojstvo ili umrli od težine tog financijskog bremena na leđima. O svemu tome je danas govorila Nada Landeka na HRT 4.

HOP portal