NEOKOMUNISTI DALI PRIJEDLOG ZA ‘OBNOVU’ SOCIJALDEMOKRATSKE POLITIKE ZBOG ‘ZLA’ DESNICE I CRKVE

0
2314
Zagreb, 031011. Zupanijski sud. Sudjenje za aferu Spice vezano za malverzacije u Podravci. Na slici: Anto Nobilo. Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

U javnom proglasu pod nazivom“Prijedlog za obnovu socijaldemokratske politike“ skupina od pedesetak javnih osoba i intelektualaca ljevice poziva na okupljanje i pomoć SDP-u oko navodne izvorne socijaldemokracije. Traže zaokret u lijevo te stvaranja fronte protiv kako navode“ desnice i klerikalizacije društva“. Pozivaju ljevičare na okupljanje u cilju zaustavljanja HDZ-a i Mosta,koji žele ponovno doći na vlast.
Potpisnici ovog proglasa između ostalih su Zoran Pusić,Ante Nobilo,Čedo Prodanović,Velimir Visković,Ante Tomić,Zoran Erceg,Hrvoje Klasnić,Vjeran Zuppa,Nadežda Čačinović,Rajko Grlić ,Dragan Markovina i drugi ljevičari. Navode da je puno pojedinaca koji su zainteresirani za formiranje lijeve stranke,među ostalim ljudi iz nevladinog sektora,civilnog društva te neki novinari.
Veći dio potpisnika ovog „apela“čitavu desnicu i konzervativce doživljavaju kao zlo i drže da su ljevičari sami po sebi pametniji od desničara. Po njima desnica ne razumije koja su najvažnija pitanja hrvatskog identiteta i to „dokazuju“ nastupnim govorom predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarević koja niti jednom nije spomenula obrazovanje,kulturu,znanost,a ekonomije se dotaknula samo tri puta.
Stoga pozivam intelektualce desnice pravaško-kršćanskih i domoljubnih svjetonazora na okupljanje i otvoreno sučeljavanje sa „lijevom intelektualnom kremom“pa da vidimo i provjerimo tu njihovu pamet i spriječimo njihove manipulacije u javnosti.

Pero Kovačević