LEKOVIĆ I ŽENA M. PUPOVCA U HND-u ZAJEDNO SA PUPOVČEVOM SDSS -om ODRAĐUJU RAŠKOVIĆEV PROJEKT IZ 1991. GODINE

0
3611

Milorad Pupovac se očito ponaša u onom dobrom starom stilu “Držite lopova” kako se ne bi javno potakla neka druga pitanja. Npr Pupovčev. SDSS na čelu s Jovanom Raškovičem je bio glavni organizator i pokretač tzv Balvanijade u Kninu, organizator Srpske pobune i formiranja tzv. Republike Srpska Krajina. Isti taj SDSS dijelio je letke Srbima u Krajini dijeleći im upute o ponašanju u slučaju poraza, preporucujuci im odlazak u Srbiju, i to s planom očuvanja “biološke mase” ( Savo Štrbac).

20160729_141248
Potrošnja Pupovca

Po donošenju Zakona o oprostu i drugih Zakona Srbima je oprošteno sudjelovanje u ratu pa i dobar dio zločina, omogućena im je direktna participacija u vlasti (Pupovac podpredsjednik Vlade, a sam Pupovac obnašao je brojne funkcije u Vladi RH i u Saboru, kako za HDZovih Vlada tako i za SDPovih. Pupovac i njegove udruge dobivali su novac iz hrvatskog proračuna za mirnu reintegraciju i povratak Srba u Hrvatsku. Milorad Pupovac s tom idejom je inicijator i pokretač kupnje banke koja se danas zove Tesla banka iz čijeg računa i kapitala sustavno nestaju novci i kumulira se gubitak.

Koliko je srpskih obitelji pomognuto novcem koje su dobile Pupovčeve udruge, i koliko je srpskih obitelji dobilo sredstva iz Tesla banke za povratak u RH?

Prije samo godinu i pol dana Vučić je bio iznimno nezadovoljan Pupovcem zbog propasti Tesla banke, a za vrijeme obnašanja funkcija u Vladi Pupovac za sebe nije govorio da je podpredsjednik ustaške Vlade! Nije li HDZ s kojim je kasnije koalirao SDSS isti onaj HDZ koji je bio na vlasti 1991? Nije li SDP isti onaj koji je bio na vlasti u koaliciji sa Budišom i njegovim liberalima? Pupovac nije toliko nezadovoljstva izrazio svih dvadeset godina koliko zadnjih godinu i pol. Točnije od posljednjih predsjedničkih i posljednjih parlamentarnih izbora . Što se promijenilo? HDZ. SDP se nisu promijenili, znači promijenio se Milorad Pupovac. Zašto se promijenio odnos Aleksandra Vučića prema Pupovcu pa su sada opet tako bliski, a nakon što je Pupovac bio u nemilosti zbog Tesla banke?

Odrađuje li SDSS u dogovoru sa Vučićem i Dačićem, uz pomoć HND ovih predsjednika i potpredsjednice, supruge Milorada Pupovca isti projekt kao i 1991? Dovoljno je sabrati sve događaje i tekstove koji su što kroz autorske članke, što kroz intervjue objavljeni na engleskom jeziku na srpsko-balkanskim portalima SEEMO i Balkan Insight. U tim tekstovima koje je potpisao, ili kroz intervju autorizirao Saša Leković , od travnja 2015 godine predsjednik HNDa, Hrvatska se prema svijetu prikazuje kao ustaška tvorevina, sa ministrom kulture Hasanbegovićem kao ustašom, sa tzv. “ustaškim” svecom Stepincom, sa tzv. “ustaškom” vlasti, HRTom kojem je na čelu v.d. ravnatelj Siniša Kovačić za kojeg Leković tvrdi da je takav HRT u službi tzv. ustaške HDZove vlasti, a sve pod krinkom borbe za zaštitu slobode govora.

Nisu li se okolnosti, ljudi i dogadjaji nekako čudno poklopili?

Nada Landeka

HOP portal

http://hop-portal.com/2016/08/08/ravnatelja-hrt-a-zeli-smijeniti-radmanova-lopovska-klika-koja-je-placala-6000-honoraraca-na-hrt-u/