UHIĆENJE SRPSKOG MAJORA ČOLOVIĆA JE SUKOB RUSKE I AMERIČKE SIGURNOSNE SLUŽBE U REGIJI

0
2308
  1. Bezbednosno-informativne agencije (BIA), beogradskog centra, uhitile su u petak Čedu Čolovića (57) za koga se osnovano sumnja da je bio špijun jedne hrvatske obaveštajne službe. On je umirovljeni časnik Vojske Republike Srpske Krajine u činu majora i bio je zadužen za sigurnost 75. motorizirane brigade. Iz toga razloga je zanimljiv hrvatskim službama, jer je imao cijeli pregeld jedinica i njihove pokrete za vrijeme rata i njihove zločine. Čolović je na taj način prokazao 8 zločinaca iz srpskih redova.

 

Rodom je iz Drniša, ali ima prebivalište u Beogradu i ima dvojno državljanstvo – srpsko i hrvatsko! Kako nezvanično saznajemo, riječ je o osobi koja je imala pristup važnim državnim informacijama.U konkretnom slučaju u zadnje vrijeme javljao je hrvatskoj strani situaciju u srpskim vojarnama, na koje lokacije se prebacuje oružje, koje vrste, pokrete jedinica, borbenu gotovost.

Povodom slučaja uhićenja Čolovića koji se sumnjiči da je je hrvatski špijun, Više javno tužilaštvo oglasilo se priopćenje u kome je potvrđeno da je uhićeni radio za hrvatsku sigurnosnu službu, kao i da je imao državljanstvo Srbije i Hrvatske.

Komično je da Kurir i Blic, dva vodeća srpska portala najviše su citirali HINA i Večernji list, na taj način pokazali da znatno više podataka o slučaju je iscurilo u Zagrebu nego u Beogradu.Informacije kojima “Indeks” raspolaže, navodno su prilično slične onima koje ima Boža Spasić, nekadašnjeg radnik sigurnosnih službi Jugoslavije i koji je od 1993. do 2007. godine vodio detektivsku agenciju.

Zajedničke vježbe ruske i srpske vojske, kao i učestala slijetanja ruskih zrakoplova od 25.8. u nišku zračnu luku govore o vrlo važnim kretanjima u Srbiji. U niškoj zračnoj luci prekrcava se oružje koje se upućuje na bliski istok. Dok zajedničkim vježbama dviju vojski uvježbava se desantni upad u tuđi teritorij.

Ako ovome dodamo referendum u BiH kojim srpska strana prijeti, sve je jasnije da svjetski sukob sila lomi se na našem području. Američkim diplomatskim manevrom Vučića je američka strana natjerala da odustane od podrške bosanskim Srbima i njihovom referendumu, a kako vidimo nismo dugo čekali odgovor ruske strane. Čolović je dio mreže srpskih časnika, koji otkrivaju rusko-srpske pokrete jedinica i planove, te je to veliki udar i za srpsku stranu, kao i nova afera srpsko-hrvatskih odnosa, koja se poglavito koristi pred izbore, kako bi tvrde nacionalističke snage učvrstile položaje u podjeli sfera.

“Potpuno je izvjesno da možemo očekivati uhićenja srpskih agenata u Hrvatskoj; to je logičan sljed. Ali, ono što je važno u cijeloj ovoj priči je tajming. Srpske vlasti ovim su samo nastavile svoju aktuelnu politiku i ovo je, u tom smislu, odlično tempirano, za trenutak kad su odnosi takvi kakvi jesu. Podsjetiću vas da je Srbija nedavno prijavila EU kako Hrvatska na nju vrši agresiju…”, zaključuje srski špija Spasić i time potvrđuje cijeli srpski igrokaz.

Nakon nedavnog turskog rušenja proameričkog časničkog kadra čini se da je i Srbija došla do sličnog scenarija.

hop portal