PUPOVAC SE GURA U VLADU ZBOG ZAŠTITE OD KAZNENOG PROGONA, A NE ZBOG SRPSKIH INTERESA

0
3479

“Tko god da sastavlja vladu, uključujući i HDZ, ako nije riječ o velikoj koaliciji, a očito nije riječ, trebat će mandate nacionalnih manjina’, rekao je Pupovac.

Napomenuo je i da nema sumnje kako je interes Srba u Hrvatskoj da sudjeluju u vlasti, te time dođu do rješenja problema koji godinama čekaju rješavanje. Dodao je kako moguća nova vlada HDZ-a i Mosta može biti stabilna, ali i da to ovisi o Mostu.- izjavio je za Večernji list Pupovac.

Već iz toga stava možemo isčitati kako je MOST prepreka da se zaštiti Pupovca od njegovih afera, koje nemaju baš nikakvu vezu sa srpskim interesima, već zaštitom Pupovca od kaznenog progona.

Pregledom izvoda Zagrebačke banke u svezi poslovanja Srpskog narodnog vijeća (SNV) došli smo do podataka koje želimo podijeliti i javno kako bi se konačno otkrio srpski antifašizam, od kojeg većina Srba nema ništa, a manjina jako dobro živi.

Na tim izvodima našli smo mnoga imena koja nemaju veze sa SNV-om, a neka imena su zanimljiva jer se mogu dovesti u vezu sa jedni manjim dijelom rukovodstva srpske zajednice, koji dijeli novčanu dobiti među sobom. Tako je žena urednika Novosti Đikića na tome platnom spisku, izvjesna Ena je tako svaki mjesec dobivala 12 000 kuna za autorski honorar 2012. godine! Na kraju je urednikova žena doselila iz Splita u Zagreb i ima 7500 kuna plaću. Nije jasno kako su autorski honorari plaćani 5000 više nego kada se trajno zaposlila u toj organizaciji bogatih srpskih pojedinaca. Rade Dragojević nekada glavni sekretar SKD Prosvjete razišao se sa voždom Pupovcem, nije niti u SNV-u niti Prosvjeti, ali dobiva plaću 8250 kuna. Dužnosnik Višnjić je popravio vozilo SKD Prosvjete i nakon toga ga prodao svojoj ženi. Popravak je išao na račun Prosvjete. Vozilo je prodano ženi za sitan novac. Zbog toga Višnjić je morao odstupiti. Koliko je takvih situacija u Prosvjeti, SNV-u o kojima DORH ne zna ništa?

sale kurtonZanimljive su i transakcije gradskog vijeća Srba grada Zagreba na čijem čelu je bivši novinar HRT-a Saša Milošević suđen za dilanje droge i Milorada Pupovca i SNV-a . U tim transakcijama prebacivalo se i do pola milijuna kuna, a prema našem izvoru, neki novac nikada nije pronađen… sam Milošević ne želi dati svoje izvješće javno, zatraženo od njega.

Svi ovi srpski antifašisti zabrinuti su za stanje u zemlji, ali vjerojatno zato što su im smanjene dotacije, prosječni Srbin koji glas za Pupovca jednako loše živi kao i prije, a jedino što im kontinuirano daje “srpska elita” je  svakako doza mržnje prema Hrvatima. I prazan džep.

Na drugoj pak strani domoljubi hrvatski sve čine preko korumpiranog sudstva da osude Nenada Vlahovića koji već godinama ukazuje na kriminal Milorada Pupovca, a na taj način svaki od njih spašava sebe, jer i oni imaju umoćene ruke u sav taj lopovluk. Tako se brže bolje domoljubni portal Direktno požurio bez znanja Nenada Vlahovića, jedinog predstavnika Srba, koji izvješćuje javnost o tim događajima, objaviti njegove kaznene prijave protiv Pupovca i na taj način Pupovcu daje potrebno vrijeme da se sabere u svezi svoje obrane, a zagrebački gradonačelnik, koji je sam pozvao Vlahovića na svoju izbornu listu prevario je Vlahovića i nije ga stavio na listu, te je time izbacio Vlahovića iz izborne trke i pomogao Pupovcu.

U principu kontrolirana politička scena dopušta samo kriminalcima stupanje na scenu i naravno njihovim poslušnicima.

Analizirajući službene dokumente zaprimljene putem Zakona o pristupu informacijama, utvrdili smo porazne činjenice koje su običnom čovjeku nepoznate i nedostupne.

Podaci se odnose na 2012.godinu, koja je bila predmet obrade temeljem službenih izvadaka Zagrebačke banke d.d., Trg Bana Jelačića 10, Zagreb.

Obzirom da prema podacima banke, Srpsko narodno vijeće ( SNV) posjeduje nekoliko poslovnih računa, ovdje prikazujemo podatke samo sa jednog računa i to : HR8423600001101506511, čija je BANKOVNA KARTICA  u 2012.godini dobrano pregrijala zagrebačke bankomate (u Preradovićevoj ulici br.6 , Gajevoj ulici br. 5, Neboder Ilica br.1 , Savski gaj IX i dr).

Tko posjeduje službenu bankovnu karticu i tko se istom služi , nije teško predpostaviti.

Na navedenim bankomatima u 2012.godini sa predmetnog računa u gotovini je podignuto ukupno vrtoglavih 397.400,oo kn. Vrlo interestantna navika odnosi se na pojavu da su iznosi u jednom danu podizani nekoliko puta u visini 2000 – 5000 kn (dokaz: izvod 168. od 06.06.2012. – čak 4 puta ). Uzmemo li u obzir da većina građana Hrvatske nema tolika mjesečna primanja , kolika „ugroženi Srbin“ na dnevnoj bazi podiže u gotovini, još je strašnije sve ovo. Također je vrlo interesantno da se kartica „peglala“ u prosjeku skoro svaki drugi dan ili pak ako uzmemo odnos broj dana u godini  i gore navedeni iznos , dobićemo „visoko dostignuti“ prosjek od cca 1100 kn SVAKI DAN!

20160729_141347 20160729_141313 20160729_141248

Sukladno sadržaju , želimo podsjetiti da je ne tako davno bivša ministrica kulture „pala“ za „peglanje“službene kartice i za iznose puno manje od gore navedenih, te podnijela ostavku   pod pritiskom javnosti  i zbog istih je pokrenut krivični postupak.

Biti će zanimljivo pratiti ovaj opisani primjer koji je puno strašniji od navedenog.

U koju svrhu i namjenu su novci poreznih obveznika trošeni , podatke nismo dobili unatoč našem traženju , a što upućuje na osnovanu sumnju da je pojedinac/ci iste utrošio/li u osobne potrebe , svoje i drugih osoba.

Koliko je novca na opisani način „realizirano“ sa ostalih računa u narednim godinama , tek ćemo doznati.

SNV posjeduje i devizni račun , a dali su tijela SNV-a , Predsjedništvo ili Skupština ikada razmatrala poslovanje s tog računa na koji pristižu ne tako beznačajne devizne donacije.

Pored stotine bankovnih izvadaka u prilogu dostavljamo nekoliko , kao dokaz činjeničnom stanju što se sve radi s novcem poreznih obveznika.

Vjerujemo da ovi podaci neće doživjeti sudbinu podataka RBA banke o tajnoj štednji!-izjavio je Nenad Vlahović.

Prema službenim podacima , koji su dobiveni temeljem Zakona o pristupu informacijama prikazujemo visinu utrošenih kuna koje je „odradio“ predsjednik SNV-a sa svojim podanicima.

Predmetno izvješće odnosi se na 2012.-2015. godinu i to: za 2012. godinu potrošeno je 174.900 kn, za 2013. godinu 230.618,00 kn, za 2014.godinu 173.789 kn i 2015.godinu 261.457 kn, a što ukupno iznosi vrtoglavih 840.764,oo kn.

Zaista impozantna suma , ali vjerojatno je iznos i veći ako se pribroje troškovi plaćeni u gotovini i skrivenim stavkama tipa 4624- Ostali nespomenuti rashodi i sl. , a isto tako najvjerojatnije  utrošeni po raznim restoranima i lokalima u Hrvatskoj. Proizlazi dakle da je iznos daleko  veći od 1 milijuna kuna.

Boreći se za „dostignute standarde“ , predsjednik SNV-a strogo pazi da se sredstva za ove aktivnosti nebi smanjivala u odnosu na prethodne godine.

Znaju li za to porezni obveznici i povratnici ? Očito da ne znaju, a vrijeme je da se temeljem ovih informacija odlučno započnje mijenjati trenutno stanje.

Prilog , kao dokaz o unaprijed iznijetom je izvadak pod brojem 37 i 38 – konzumacija jela i pića , konzumirano 20.12.2012., a plaćeno sa računa 23600001101553147- za jelo i za pilo predsjedništvo SNV-a.

IMAG0109