OTKRIVAMO ZAŠTO MEDIJI GURAJU GORDANA STOJIĆA KAO ´EKSPERTA ZA ŽIVI ZID´

0
7754

Gordan Stojić, novinar prostačkog rječnika, nedavno je sam sebe proglasio “ekspertom za Živi zid”, što spremno podržavaju i mediji. Pri tom svatko iole pismen i s kapacitetom memorije od godinu-dvije može jasno vidjeti da je i taj “ekspert” čista prijevara. Trenutak u kojem se svaki častan čovjek beskompromisno trebao ograditi od “revolucionarnih” ideja Živog zida je bio onaj u lipnju 2014. godine, kada je nekadašnji živozidaški, a sada čelnik “slobodnih hrvatskih zidara” Damir Trnačić izjavio da odsada Živi zid neće braniti birače drugih stranaka, odnosno, da će branjenje od deložacija uvjetovati stranačkom pripadnošću. Budući da to predstavlja ozbiljno kršenje ustavnih prava svakog građanina Hrvatske i ucjenu birača na najgori mogući način, to je bio trenutak u kojem se svaki pošten čovjek i aktivist trebao ograditi od čelništva Živog zida i njihove politike. Dan nakon što su Pernar, Sinčić, Vladimira Palfi, H. Runtić i M. Varga, Dušan Cvetanović i svi ostali članovi GO te stranke usvojili takvu odluku, ja sam javno izašla iz redova aktivista i članova Živog zida u kojem sam aktivistički djelovala 2 mjeseca (nota bene, tada još nije bilo ni članskih iskaznica, kao ni pristupnica – apsolutno ničeg!). Javno sam na svojem fb profilu objasnila razloge svog istupanja i zauvijek se oprostila s tom ekipom prevaranata i u njihovim grupama na fejsu. Nikakva uvjeravanja i moljenja od strane živozidaških čelnika me nisu mogla odvratiti od mojeg stava. Kao ni konstantni napadi od strane Hrvoja Runtića i njegove životne družice Mihaele Varge udruženih s ostalim čelnicima te stranke koja se tada još vodila pod imenom Savez za promjene.

Nakon intervjua kojeg potpisuje Igor Drenjančević, a koji je objavljen u 7dnevno još 27. lipnja 2014. i u kojemu sam iscrpno objasnila svoje motive ulaska i izlaska iz Živog zida, uslijedile su prijetnje, javni linč, ucjene i ostale prljave igre mnogih živozidaških čelnika, sve s ciljem da mi začepe usta. Sve te prijetnje i ucjene sam s obilnom dokumentacijom koja je u mom posjedu, uredno prijavila policiji. Ustvari su me njihovi neprestani napadi i pokušaji zastrašivanja naveli na to da počnem pažljivije pratiti o kakvim se ustvari ljudima radi. Naišla sam na same prijevare i prljavštine živozidaškog vodstva, te ih počela iznositi javno na portalu HOP, jedinom portalu koji je od samog početka otkrivao sve živozidaške prijevare i usudio se iznijeti ih u javnost.

ingrid-runtic-intervju-7dnevno ingrid-runtic-intervju-7dnevno2 ingrid-runtic-intervju-7dnevno1

Interesantno je da nitko osim mene (pa ni novinar Gordan Stojić) nije pisao članke o žrtvama živozidaških prijevara kao što je obitelj Fel, nad kojom je u drugom navratu bila provedena nasilna deložacija upotrebom interventne policije, o kojoj sam kao sudionik i svjedok te tragedije snimila i video svojim mobitelom. Kasnije su se živozidaši služili upravo tim videom u propagandne svrhe. Danas se na internetu uz revnu pomoć gotovo svih portala (telegram, dnevno, 24sata, jutarnji…) vrti spot pjesmuljka Hrvoja Runtića i Mihaele Varge (Dom obilja) u kojem se ponovno koristi tragedija Maje Fel, sada pak za promociju nevjenčanog para Runtić-Varga koji se tek sada, nakon izbora odmetnuo od Sinčića, Palfi i Pernara. Izgleda da su Hrvoje Runtić i Mihaela Varga našli dobar način kako izvući svoju estradnu propalu karijeru iz podruma, i poslužili se prepucavanjima s Pernarom, Sinčić i Palfi – i ono što je najgore: upotrijebili materijal s deložacija za svoj glazbeni uradak. Dakle, sukob između Sinčića i Runtića nikada nije bio ideološke prirode, Runtića i Vargu je smetalo samo opstruiranje predizborne kampanje M. Varge od strane Sinčića i njegove družice Palfi, sve ostalo su prozirni izgovori i izmotavanja. Da su kojim slučajem oba para ušla u Sabor zajedno s kumom Pernarom, nitko od njih ne bi imao prigovora. Ovako se sve raspalo radi novaca.

Maji Fel, kojoj je blokiran račun zbog troškova deložacije u visini od 40.000 kuna (a u međuvremenu se dug popeo čak na 60.000 kn), Pernar, Palfi, Sinči, Runtić i ostali su obećavali pomoć, koju od njih nikada nije dobila, a u međuvremenu ju je ekipa koja je tada još bila zajedno sa Cvetanovićem, koristila za press konferencije i medijski upotrebljavala za svoju političku promociju. fel-zzSuprotno svom obećanju, Sinčić je ušao u Sabor kao saborski zastupnik i nikada joj se više nije javio. Pernar i Runtić također. Gđa Fel je zbog živozidaškog ometanja deložacije “zaradila” ogroman dug i povrh toga – izgubila svoj dom. Živozidaši će dobiti svoje saborske plaće i milijune stranačkih naknada, jadni pjesmuljci para Runtić-Varga se vrte po internetu, supijani promotor raznih živozidaških stranki i varijanti Gordan Stojić se samoproglasio “ekspertom” za Živi zid, a za Maju Fel nitko više ni ne pita!!! U roku od niti godinu dana, novinar Gordan Stojić je uspio nemoguće: biti u redovima svih dosadašnjih živozidaških stranki! O tome svjedoče fotografije Stojića sa Sinčićem, Dražovićem, Trnačićem, Galovićem i mnogim drugima, bili oni iz SH ili ŽZ:

stojic-s-trnacicem-sh
Stojić s Damirom Trnačićem (SH, prije ŽZ)
stojic-i-drazovic-zz
Stojić s Antonijem Dražovićem (SH)
stojic-i-sincic
Stojić sa Sinčićem (ŽZ)

Živozidaško vodstvo gleda samo na svoj privatni interes, što su na tom slučaju, kao i na mnogobrojnim slučajevima prije i poslije obitelji Fel i pokazali. Jer, po njima, to je samo problem na “osobnoj razini”, pa neka se gđa Fel (kao i svi drugi koje su branili) snalazi sama kako može i umije. Bitno je da prevaranti uđu u Sabor i dobiju saborski imunitet, a ovršeni, deložirani i siromašni nek crknu u bijedi. Dakle, svi koji su postupno, tokom godina izlazili iz Živog zida, razočarani njegovim vodstvom, mogli su da su htjeli “progledati” davno prije. No, oni su ostajali unutar Živog zida poput Gordana Stojića koji ih je medijski promovirao na Mreži TV, sve dok i od njih nije dobio “vritnjak”. Sve informacije, dokumenti i nebrojeni tekstovi koje sam napisala zadnjih godina o pokvarenjacima u Živom zidu mogli su se naći na internetu i na HOP portalu i bili su uvijek dostupni svima njima. Ti isti ljudi koji danas istupaju iz Živog zida i stvaraju nove stranke, prije su napadali mene osobno, i divljački provodili javni linč nada mnom, a to je u nekoliko navrata učinio i Gordan Stojić. No, budući da je to učinio kao “javna osoba” na svom privatnom fb profilu, Saša Leković i Aleksej Gotthardi Pavlovski iz HND-a su se ogradili od osude Stojiću i izjavili kako se to ne kosi ni s kakvom novinarskom etikom. Gordan Stojić je navijački pisao za Živi zid, pa onda za Slobodnu Hrvatsku, naslikavao se s jednima i drugima, promovirao jedne pa druge u svojim negledljivim emisijama, ukratko ponašao se kao agent jednih, pa onda drugih, a nikada kao profesionalni novinar. Štoviše, ugurao je svoju ženu, Tajnu Pavlović Stojić, vlasnicu tvrtke za odnose s javnošću, na živozidašku izbornu listu u 6. izbornoj jedinici prošle godine. HND, pa ni HNiP se nikada nisu zapitali radi li se u slučaju Gordana Stojića i ovdje o povredi novinarske etike i sukobu interesa, kao ni zbog čega je Ozana Bašić na Mreži TV zamijenjena upravo Gordanom Stojićem.

Za očekivati je da će ta ista družba s HND-a podržati Stojića kao “eksperta” za Živi zid, budući da se pojačano po portalima prenose izjave tog profesionalnog psovača. Kao i uvijek u Hrvatskoj, lopove se zove na javnu televiziju kada treba komentirati lopovluk i krađu, a prevarante i lažljivce kada treba komentirati prijevaru i laž. Očito Gordan Stojić predstavlja smokvin list koji u medijima treba prekriti sve istrage HOP portala, jer bi netko mogao priupitati nadležne: što se do sada čekalo???

Sigurno je da će sada kontrolirani mediji udruženi s prevarantskim političarima i novopečenim saborskim zastupnicima živozidaške “jedine opcije” poduzeti sve u svojoj moći kako bi zaustavili i blokirali jedini slobodni medij u Hrvatskoj, a to je HOP portal – jedini portal koji je od unutarnje i vanjske politike, pa sve do kulture otkrio niz afera, jedini portal na kojemu možete pročitati istinu i prave analize koje nisu obojene navijanjem ni za kakve stranke, nego samo težnjom za očuvanjem hrvatskih interesa kroz objektivno i nepristrano izvješćivanje.

Sigurno je također da će suradnici i novinari HOP portala usprkos napadima uvijek naći načina kako očuvati svoj portal od svih pokušaja i nasrtaja političara i s njima povezanih institucija koje prozivamo za prijevaru i pljačku naroda, kao i od svih njihovih ucjena te da ćemo nastaviti iznositi istinu i činjenice o njihovim aferama, a sve u cilju informiranja javnosti o stvarnom političkom stanju u Hrvatskoj. Novinarske jednodnevne mušice kao što je Gordan Stojić, mogu se premazivati svim bojama – od žute do plave, no njihov prostački pjev više nikoga ne može zavarati. Upravo zahvaljujući HOP portalu.

Ingrid Runtić

BIVŠI ŽIVOZIDAŠI I STOJIĆ ´OTKRILI´DA JE SINČIĆ PREVARANT, ŠTO HOP PORTAL OBJAVLJUJE VEĆ 2 GODINE