ZBOG MOGUĆEG REFERENDUMA U VOJVODINI VUČIĆ NIJE PODRŽAO ‘DODIKOV REFERENDUM’

0
1475

“Tvrdnjom da je referendum pokazao volju građana i da ne bi trebalo da ostane mrtvo slovo na papiru, Nikolić je još jednom Srbiju i njene građane osramotio i izložio ih riziku, pridružujući se svojim stavom najekstremnijim delovima našeg društva”, ocijenio je Čanak u pisanoj izjavi.

On je poručio Nikoliću da, ako je legalne odluke najviših pravosudnih institucija jedne suverene države moguće rušiti na referendumima organizovanim na dijelu državne teritorije, onda LSV predlaže da slična praksa bude uvedena i u Srbiji.

Predlažemo da se u Vojvodini raspiše referendum o tome da li građani prihvaćaju sramotnu odluku Ustavnog suda Srbije od prijee dvije godine, o ukidanju Statuta Vojvodine i o tome kako Novi Sad ne može biti naš glavni grad”, kazao je Čanak.

Ako se takva praksa primjenjuje i hvali u susjednoj državi, LSV predlaže da ona bude uvedena i u Srbiji, rekao je Čanak i dodao kako vjeruje da će Nikolić “s radošću dočekati” taj prijedlog.

On je dodao da LSV oštro osuđuje “ratnohuškačku retoriku Tomislava Nikolića”, zbog toga što je susjedne i suverene države nazvao “srpskim zemljama”.-prenosi Dnevni Avaz.

Kako doznajemo od naših izvora, upravo ova situacija primorala je Vučića da ne prizna rezultate referenduma u RS, jer mu je vanjska raspodjela snaga pod palicoma SAD-a zaprijetila referendumom u Srbiji. I Ruska strana složila se s ovom konstatacijom i Srbija nije imala izbora. Vučić je svojim potezom spašavao ostatke velikih snova o velikoj Srbiji. Čini se jedino je Pupovac ostao srpski mač u nesrpskim zemljma, a koji je navodno od Vučića dobio 250 000 eura pomoći da i dalje u državi provodi velikosrpski projekt. Destabilizacijom Hrvatske jedino se može provesti velikosrpski projekt.

HOP