EKSKLUZIVNO: ‘HRT’ BEZ RAVNATELJA, ISTEKAO MANDAT KOVAČIĆU NA OBEZGLAVLJENOJ TAJKUNSKOJ DALEKOVIDNICI

0
1578

HRT više nema ravnatelja od ovoga petka. Jednomjesečni mandat za ravnatelja HRT-a istekao je v.d. ravnatelju Siniši Kovačiću, a novi može potvrditi samo Sabor.

Obezglavljena tajkunska dalekovidnica koja nas već godinama hrani projugoslavenskom politikom i redovito poziva u emisije tajkune i političke kriminalce na uvijek isti način, bez mogućnosti da zviždač ili svjedok kaže o toj osobi išta na HRT-u te tako daje ogroman prostor državnom kriminalu, ostala je bez svog poglavice.

Kovačić je krenuo dobro, neke sheme je maknuo sa televizije, dao na provjeru ugovore za poneke novinare vezane za radmanoviziju, pokrenuo priču oko 6000 honoraraca koji dižu novac radeći na televiziji, iako se na drugoj strani zatvaraju dopisništva “zbog štednje”, čitaj zbog poštenih novinara.

Priča oko 6000 honoraraca je jasna. Ako želiš poslušnike koji će za novac odrađivati tvoj manipulatorksi plan, uzmeš honorarce. Pošten novinar zaposlen u HRT-u je opasnost, te je takve HRT sustavno micao kroz Radmanov kadar, ukidao predstavništva i davao posao honorarcima ili amaterima. Na taj način je HRT izgradio Radmanovu mrežu poslušnika, koju Kovačić nije niti pokušao potrgati.

Bog i batina HRT-a ionako nije ravnatelj nego tajnica, njihova “Štefica Cvek”, koja je ispijala kave sa nekadašnjim lijenim i nesposobnim predsjednikom Josipovićem, a danas aktivno sudjeluje u zakulisanim igrama oko novog ravnatelja. Spominje se Raguž kao mogućnost, kojeg je baš Kovačić vratio u žive, a put za njegovu ingauraciju bi trebao biti preko “kamenjarske linije” Bože Petrova, kako nam kaže naš izvor. Teško da će to HDZ dopustiti…

HOP