FRANZISKA MEINL, BIVŠA SUPRUGA MILIJARDERA JULIUSA PETOG, IZNENADA PREMINULA U BEČU

0
2618
DCF 1.0

Prije nekoliko dana naglo je i sasvim neočekivano preminula Franziska Meinl, austrijska society-lady, bivša supruga milijardera Juliusa Meinla Petog. Franziska, od milja zvana “Spängi” rođena je kao kći dizajnera Preuschl von Haldenburg te je u mladosti bila i fotomodel. Njezin brak s Juliusom Meinlom trajao je do 2009. godine. Još prije dva mjeseca Franziska je proslavila vjenčanje zajedničkog sina Juliusa Meinla Šestog sa Oliviom Stolt-Nielsen u Oslu. Franziska Meinl je prije godinu dana ozakonila svoju vezu s Maximilianom princom od Fürstenberga, koja je trajala od 2011. godine, te je tako i službeno stekla naziv princeze od Fürstenberga.

franziska-i-julius
Franziska sa bivšim suprugom Juliusom Meinlom Petim

Bliski prijatelji potvrđuju da je Franziska princeza od Fürstenberga tek prije nekoliko tjedana saznala za rak u terminalnoj fazi od kojeg je i preminula. Kako javljaju svi austrijski i njemački mediji, austrijsko visoko društvo šokirano je i potpuno iznenađeno preranom smrću princeze u njezinoj pedeset i trećoj godini života.

Franziska Meinl se amaterski bavila slikarstvom te podržavala i promovirala likovnu umjetnost. Tako je 2005. godine angažirala hrvatsku slikaricu Ingrid Runtić za izradu svog portreta koji se danas nalazi u vlasništvu njezine obitelji. Inače, Franziska Meinl je godinu dana uzimala poduku iz slikanja od akademske slikarice Ingrid Runtić u njezinom tadašnjem ateljeu u Beču.

HOP portal