RUSKA ZASTAVA USRED NEW YORKA, PROVOKACIJA NAKON PRIJETNJE NUKLEARNIM RATOM

0
1772

U New yorku zastava Rusije sa likom Putina, te parolom da je Putin mirotvorac nakon 3800 civila mrtvih u Siriji, bombardiranja bolnica i prijetnjom nuklearnim ratom je strašna provokacija. Nekada je slične stvari radila Srbija s Miloševićem i glumila mirotvorca.

45t4

Velika zastava s likom ruskog predsjednika Vladimira Putina osvanula je na jednoj strani mosta na Manhattanu u New Yorku.

Na platnu se vide i ruska i sirijska zastava kao i riječ “mirotvorac”. New York Post navodi da su najmanje dvije osobe mogle postave ovaj plakat na mostu oko 2 sata popodne po lokalnom vremenu.

Ovaj incident dogodio se u jeku velikih napetosti između SAD i Rusije pogotovo kada je riječ o Siriji.

Rusija je u Siriju dopremila raketni sustav protuzračne obrane S-300, potvrdio je glasnogovornik ruskog Ministarstva obrane Igor Konašenkov.

Prema njegovim riječima, zadaća ovog kompleksa je osiguravanje sigurnosti vojno-pomorske baze Tartus i brodova ruske vojno-morske flote koji se nalaze u priobalnoj zoni od potencijalnih prijetnji iz zraka.

Ruska nacionalna televizija Zvezda objavila je  zabrinjavajuće upozorenje svojim građanima u kojem je istaknula kako bi uskoro moglo doći do nuklearnog rata sa Zapadom.

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je u ponedjeljak odredbu kojom suspendira sporazum između Rusije i SAD-a o raspolaganju plutonijem.

Konašenkov je dodao da mu nije jasno zašto je razmještanje kompleksa S-300 izazvalo takvu pomutnju na Zapadu.

Rusija se sukobila sa zapadnim silama zbog politike u Siriji, gdje je optužuju da bombardira civile, zbog čega je SAD prekinuo pregovore s Moskvom.

HOP