HRVATSKA DRŽAVA TRI GODINE MALTRETIRA HPC I ZA TU VJERSKU ZAJEDNICU TRAŽI POSEBNE UVJETE!

0
1778

Hrvatska pravoslavna crkva poziva nadležne institucije hrvatske države, da donese odluku o registraciji HPC koja zastupa više od 17.000 hrvatskih pravoslavaca koji predstavljaju najveću vjersku manjinu u Republici Hrvatskoj (što je, bez Islamske VZ, više nego što imaju sve vjerske zajednice upisane u Registar vjerskih zajednica,) te da patrijarha SPC proglasi personom non grata jer ne priznaje postojanje države Hrvatske, kao i da se zaustavi sustavna mržnja koju SPC širi prema Hrvatima, a mi, hrvatski pravoslavci na čelu s hrvatskim arhiepiskopom Aleksandrom molimo Gospodina našeg Isusa Krista, da oprosti srpskom patrijarhu nadajući se da ne za što čini, i da mu udijeli nezasluženu ljubav, milosrđe za spas njegove duše. Neka blagoslov Božji padne na Hrvate i Srbe, na katolike i pravoslavce, na kršćanski svijet Balkana te neka prestanu svađe, i neka se širi ljubav Božja među svima nama, i molimo se za mir u našim srcima i na svijetu u slavu Gospodina na zemlji, kojeg volimo najviše na svijetu.

O Bože moj, o Bože moj, molim te pomozi nam da budemo jači od sljedbenike ‘Oca laži’, i da nadvladamo đavolje snage zla! Neka bude istina koja je Riječ Božja. Bogu hvala!-Hrvatski arhiepiskop †Aleksandar napisao je o stanju sa HPC.

Ono što je sramotno, da tri godine ne može se registrirati HPC kao vjerska zajednica u Hrvatskoj, kao da je interes Hrvatske da SPC vodi brigu o pravoslavnom življu na svoj velikosrpski način…Ipak skandalu tu nije kraj, za HPC ministarstvo uprave donijelo posebnu mjeru, HPC mora donijeti 500 potpisa članova kako bi HPC bila registrirana. Takvo mjerilo i pravilo ne vrijedi za ostale vjerske zajednice, a neke nemaju ni približno 500 članova, poput budista… ali za njih takva mjerila ne vrijede.

Hrvatska država svjesno diskriminira HPC i na taj način favorizira SPC.

HOP