IZBJEGLI ČETNICI UZ RUSKU POMOĆ ŽELE POVRAT ‘KRAJINE’, U SABORU IM POMAŽE PERNAR

0
12013

Konačno su i vodeći mediji u Hrvatskoj shvatili kakvu političku igru igraju u Domovinskom ratu poraženi četnici, tko im je vanjski saveznik, a tko unutarnji. Srpski pobunjenici i četnici tzv. vlade poražene paradržave RSK koji su haračili za vrijeme Domovinskog rata na teritoriju republike Hrvatske, zatražili su čak 30 milijardi kuna od te iste RH (koju ne priznaju u njezinim granicama) za “zaostale mirovine” srpskih pobunjenika iz nekadašnje Krajine. Nekadašnji Krajišnici (a danas građani Republike Srbije) i predstavnici fantomske “Vlade RSK u progonstvu” uputili su i primitivno i grubo (uktratko četničko) pismo predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović u kojem hrvatske branitelje nazivaju “nasljednicima ustaša iz razdoblja NDH”, palikućama, rušiteljima, pljačkašima, svirepim ubojicama i progoniteljima Srba”, dok se nepriznata i na zločinu i genocidu stvarana RSK samoproglašava nasljednicom nekadašnje Vojne krajine koja je, kako piše, “imala autonomiju u Austrougarskom carstvu više od 300 godina, dok je Hrvatska bila jedna mala kmetovska pokrajina u istom tom carstvu”. Treba li napomenuti da se u nastavku tog idiotskog četničkog pisma VRO Oluja naziva “zločinačkom akcijom”? Srpski četnici kojima nije uspjela genocidna tvorevina RSK u Hrvatskoj, svejedno od Hrvatske traže ogroman novac za sebe… upravo nevjetojatno! Tih 11 četničkih klošara, članova vlade nepostojeće i nepriznate tvorevine, od kojih spominjemo samo jedno ime – Ratko Ličina (nekadašnji najmlađi zastupnik Srpske demokratske stranke u prvom sazivu Hrvatskoga sabora), napisali su pismo prepuno laži i uvreda u kojem svejedno potražuju novac, a koje je, kako se i pristoji – završilo u košu predsjednice.

Koji je smisao postojanja takve nepriznate vlade u progonstvu? Ratko Ličina odgovara da je bit te vlade “opstajanje do nekog pogodnog geopolitičkog momenta koji nam bude naklonjen za djelovanje”. Sada su četnici ugledali taj “moment” u podršci Putina i Rusije: “doći će do jačanja Rusije i mi računamo na pomoć Rusije, da se vratimo na našu zemlju, Krajinu. Mi se, dakle, jako mnogo uzdamo u Putina, vjerujemo da je on doista u stanju urazumiti Hrvate.”

pernar-s-majicom-putinapernar-kao-tito

Sada svi govori protiv Amerike i NATO-a maloga prevaranta i ruskog igrača Ivana Pernara koji bi rado postao novi jugoslavenski Tito, jasno padaju u vodu. Vlada RSK u progonstvu i Pernar imaju istog saveznika, uzdaju se u Rusiju i Putina. Čak su i četnički komantatori na stranicama Živog zida podučili Pernara i ekipu kako je SAD u Domovinskom ratu (a i inače) bila na strani Hrvatske, a protiv Srbije i pobunjenih Srba u Hrvatskoj, čak i oni znaju tu činjenicu koju izdajica Pernar pokušava zatajiti. Kada je Pernar ispuhao svoje vanjskopolitičke “ćorke” i laži u Saboru, vrlo je brzo “izgorio”. Do sada jedinu pametnu rečenicu Plenković je uputio mladom licemjeru Pernaru, “tko nakon Domovinskog rata može tvrditi da Putin ima pozitivnu ulogu u Ukrajini…?”

Nakon što je u prijateljskom razgovoru s “novinarom” Rašetom, čija je jedina kvalifikacija to što je nećak zločinca generala JNA koji je posredno odgovoran za pogibiju pravog i hrabrog novinara i fotoreportera Gordana Lederera, izjavio da redovno ide po savjete u rusko veleposlanstvo kod Sergeja Trofimova, svima je valjda jasno za koga Pernar uporno radi već godinama. Dobili smo informaciju i da je Pernar pokušao emigrirati u Rusiju, ali nije uspio dobiti papire. Ipak se protiv njega priprema kazneni progon i proces zbog krivotvorenja potpisa i skupština, a takvu malu i nesposobnu uš ne bi htjeli importirati čak niti Rusi. Dok služi, služi – kad odsluži će ga odbaciti kao staru krpu. Rusi su poznati po tome da hladnokrvno iskorištavaju one koji im trenutno mogu poslužiti, pa ih onda skrate za glavu, pošalju u Sibir ili jednostavno odbace – kao što će učiniti i s Pernarom.

Ono što ta budala ne zna i ne želi znati je da kada se snage NATO saveza raspoređuju po granicama EU prema Rusiji, da to uključuje i obranu Hrvatske u slučaju eventualnog ruskog napada. Što znači da kao članica NATO-a i EU, Hrvatska više neće biti sama u obrani svoje zemlje kao što je bila 1991. godine. Tada nam je prva crta obrane bio herojski Vukovar, a danas je to Litva, tamo gdje pod njemačkom komandom djeluju hrvatski vojnici u sastavu NATO trupa. Pernarovo cviljenje oko NATO-a ima vrlo ružno i pokvareno naličje: on je taj koji se politički trudi Hrvatsku bez ispaljenog metka isporučiti mogućoj ruskoj agresiji. Formiranje NATO jedinica duž granice s Ruskom federacijom je opravdano i sasvim sigurno će spriječiti i zaustaviti Putinove vojne planove. Ali njegovi politički planovi i manevri su vidljivi upravo preko zastupnika u hrvatskom Saboru Pernara. Međutim, tog istog Pernara niti Putin ne želi blizu sebe. To sve govori o tome da izdajnik nikome ne treba, pa čak niti onima koji se njime služe.

Ingrid Runtić

HOP