STOJI LI IZA ‘MOL-a’ RUSKA MAFIJA?

0
4472

MOL Grupa slijedit će svoj poslovni put i planove sa ili bez Ine, odnosno prodajom INA-e, poručio je između ostaloga predsjednik Uprave MOL-a Zsolt Hernadi

Prošlo  JE vrijeme „ torbara „ i „ veleizdajnika“ s kojima Se zdušno surađivaLo, plačajući ih škudama rekli bi danas, puno pametniji nego prije.

“Veliki demokrata” Zsolt Hernadi  , iz zemlje duge demokratske tradicije, za razliku od naše DOMOVINE – mlade demokracije, neka odgovori na dva ključna pitanja:

TKO JE VLASNIK MOLA-a ( osim 25%+1 dionica Vlada Mađarske ) i TKO JE VLASNIK SKRBNIČKOG RAČUNA, U ZABA, , 49,08% BEZ OIB-a DIONICA INA-e ( Vlada RH i DUUDI 44,84% i mali dioničari 6,08% IMAJU OIB ). AKO NEĆE REĆI,  MU MOGU POMOĆI – DOGOVOR: NEKA PLATI ŠTETU NANESENU INA-i OD 6,2 MILIJARDE US$ !-izjavio je za naš portal Nikola Kovačević.

Mol od jedne prosječne kompanije došao je do vladavine na području Slovenije, Hrvatske, BiH, Kosova, Srbije, C. gore. Kako bi tako nešto moglo biti ostvareno bez politike? Ne moguće.

Čini se da je Mađarska na isti način pala u ruske ruke kao što danas padaju redom države ex Jugoslavije. Isti model. Prevlašću u naftnoj industriji.

Kako je jedan prosječni MOL mogao isplatiti 22 % dionica OMV-u? Pretpostavka je pljačkom INA-e, koju je naša lopovska politička elita prodala za kiki riki.  Kako je moguće ući uopće u neko spajanje sa kompanijom poput MOL-a, za koju se niti danas ne zna tko su vlasnici? Slučaj Sanader jasno pokazuje kako se izdavalo hrvatske interese, a sam je Sanader nedorastao pravoj političkoj mafiji, jer je čovjeku jedini biznis bio  vlasništva sexi shopa, kojeg je uspješno vodio, pa je lako bio otkriven u pravim igrama.

Jedan sam od sudionika izrade „ STRATEGIJA RAZVOJA INA-e OD 1996. DO 2000 GODINE“, gdje je INA sa ISKRENIM POSLOVNIM PARTNEROM OMV-om, zaorala duboku brazdu sretne budućnosti svih nas. Svoju ozbiljnost iskrenih partnerskih odnosa, potvrdili smo davne i svijetle 1991. godine osnivanjem INA-OMV PROJEKTI – ZAJEDNIČKI NASTUP NA EUROPSKOM TRŽIŠTU i 1992. godine osnivanjem zajedničkog poduzeća INA-OMV ISTRA. Na Bledu, 1996. godine,dogovorili smo, među ostalim,  nastavak zajedničkog nastupa na europskom tržištu, strategiju razvoja INA-e s modernizacijom rafinerijskih postrojenja u Sisku i Rijeci, te KUPNJU MOL-a, za milijardu DEM-a ( VRIJEDNOST INA-e cca 2,5 MILIJARDI DEM-a ). To su vrijednosti koje potvrđuje tržište.

Tu Strategiju prihvatila je Vlada RH, predstojnik Ureda Predsjednika RH i Predsjednik NO INA-e, gospodin Hrvoje Šarinić, kao i Predsjednik RH, gospodin Franjo Tuđman.

Što se dogodilo na sudbonosnom VONS-u, 1996. godine, da su KOMUNISTIČKI TEHNOMENEDŽERI odbacili predloženo i razuvjerili Predsjednika RH, te zacrtani plan od 1988. godine proveli u djelo…

Drugo bitno za informaciju, teško kazneno djelo je „ raspolaganje bitnim informacijama o vrijednosti nalazišta nafte i plina u Siriji – 23 milijarde $ „ za koje je MOL znao ( MOL-ova tvrtka GEOINFORM je izvodila završna elektrokartonažna mjerenja na INA-nom nalazištu ) a OMV, na našu žalost NIJE. U to sudbonosno vrijeme za RH, Predsjednik Uprave INA-e je Tomislav Dragičević a Predsjednik NO INA-e Slavko Linić, Član Vlade RH.- objasnio je Nikola Kovačević

Sumnja se da iza MOL zapravo stoji ruska mafija, na čelu sa SEMJONOM MOGILJEVIČEM, kumom crvene mafije.

U vodećim medijima sve češće  se čuje kako će INA biti prodana. Ako iza skrbničkog računa INA-e u Zagrebačkoj banci, bez OiB-a stoji naša crvena mafija na čelu sa Plenkovićevim savjetnicma, znači li zapravo famozna prodaja još jednom plaćanje  opljačkane INA-e  istim političkim mafijašima, koji joj i sada jesu vlasnici, a ne MOL? 

Hrvatska 1996 godine odustaje od suradnje sa Shellom koji nudi suradnju u izgradnji 50 crpki, sa OMV-om koji želi ulagati u još veću infrastrukturu i na prijedlog Gregurića okreće se INA kao duplo jača kompanije od MOL-a samom MOL-u?!

KAKO SE DANAS NE ZNA TKO SU VLASNICI SKRBNIČKOG RAČUNA U INA-i, TAKO SE DANAS NE ZNA TKO JE VLASNIK MOL-a. Slučajno? OMV-va vlasnička struktura je transparentna.

Prijedlog za suradnju sa MOL-om pokrenut je od strane Franje Gregurića, bliskog ruskoj privredi još iz doba Jugoslavije.

HOP