Zbor Čarobna frula, pod vodstvom dirigenta Marijana Milića, osvojio je dvije srebrne diplome

0
1848

Zbor Čarobna frula, pod vodstvom dirigenta Marijana Milića, osvojio je dvije srebrne diplome u folklornoj i jazz kategoriji na međunarodnom zborskom natjecanju Golden State Choral Trophy u Montereyu (Kalifornija).

Nakon gotovo 25.000 prijeđenih kilometara, od Zagreba do Venecije, Istambula, San Francisca, Montereya, Carmela, San Joséa i natrag, članovi zbora Čarobna frula vratili su se iz Sjedinjenih Američkih Država, puni dojmova ovjekovječenih u mnoštvu fotografskih i video zapisa, umorni, ali izuzetno ponosni na ono što su postigli.

Osim natjecanja, Čarobna frula imala je zajednički koncert s još nekoliko zborova u metodističkoj crkvi u Pacific Groveu, radionicu s vodećim američkim zborskim skladateljem Mortenom Lauridsenom, te misu i koncert za hrvatsku zajednicu u San Joséu. Posebno je bio dirljiv susret s Hrvatima okupljenim oko Hrvatske katoličke misije Marijinog uznesenja (Croatian Catholic Mission Assumption of Mary) koju vodi župnik fra Drago Gverić.

dio-carobne-frule-na-plazi-u-carmeluČarobna frula je pjevala za vrijeme mise, a nakon zajedničkog ručka održala je koncert duhovnih i hrvatskih domoljubnih pjesama kojim je oduševila sve prisutne. Druženje uz pjesmu nastavilo se i poslije koncerta, a najbolji dokaz kvalitete nastupa su dobiveni pozivi za nova gostovanja na zapadnoj američkoj obali, gdje živi puno hrvatskih doseljenika. Da ne bi ispalo kako sami sebe hvalimo, citiramo e-mail poruku fra Drage Gverića:

 

Štovani gosp. Milić,

kaže se da su prvi utisci najiskreniji. Hvala vama kao i vasoj ‘Čarobnoj Fruli’.

Bili ste čarobni i očarali ste dobri i priprosti Hrvatski narod u ovom kraju svijeta.

Bog vas blagoslovio. On sam zna koliko ste dobra učinili ovoj Hrvatskoj zajednici vašim današnjim nastupom.

 

HVALA! 

fra drago

 

HOP