Srbijom se širi mržnja prema EU koja je pomogla poplavljena područja s 441 milijuna €, a ulaguje se Rusiji zbog ‘poklonjenog oružja’ u koje treba uložiti 400 milijuna eura!

0
1290

Radovi na čišćenju drenažnih kanala počeli su  u Obrenovcu u okviru Programa pomoći Europske unije poplavljenim područjima u Srbiji. U cilju jačanja preventivnih mehanizama i unapređenja sistema zaštite od poplava, Europska unija izdvojila je 441.500 eura za čišćenje 64 kilometara kanala u Obrenovcu i Surčinu.

„Ovi kanali očišćeni su posljednji put tokom osamdesetih godina, a to dovoljno pokazuje koliko malo smo se starali o prevenciji što je doprinijelo poplavama. Europska unija bila je od prvog dana uz nas i pružila veliku pomoć, a sad je sa nam i tokom provođenja projekata koji će spriječiti štetu od elementarnih nepogoda“, rekao je direktor Kancelarije Vlade Srbije za upravljanje javnim ulaganjima Marko Blagojević. I time potvrdio koliko je uopće Srbiji stalo do razvoja Srbije. Srbija se bavi susjedstvom, širi nemire i baš ničime ne pokazuje brigu za Srbe. Među prvima su baš Hrvati pomagali nesposobnoj vlasti Srbije u Obrenovcu.

„Europska unija sada u Obrenovcu financira projekte prevencije poplava, koji će osigurati veću sigurnost svih građana. Radovima na čišćenju kanala otpočinjemo  važnu fazu prevencije da bismo smanjili rizik od sličnih katastrofa u budućnosti. U prosincu je završena popravka šest crpki u Obrenovcu, koju je financirala EU, a očekuje nas nabavka tri nove pumpe i obnova šest crpnih stanica“, rekao je šef Delegacije Europske unije u Srbiji.

Na drugoj strani najdraži Rusi daju Srbima ono što Srbi najviše vole, oružje. Koga briga za narod, stiže oružje. Srbija je već kupila dva helikoptera ‘mi-17’ iz Rusije koji su koštali 25 milijuna eura. Ove bi godine Srbima trebalo stići i 30 borbenih ‘hamera’ kao donacija SAD-a. Rusi bi im, pak, trebali do ožujka ove godine pokloniti šest borbenih zrakoplova ‘mig-29’, koji će trebati na remont pa će Srbija na to iz proračuna izdvojiti između 180 i 230 milijuna eura. Za to Srbija ima novaca, ali za sanaciju katastrofalnih poplava nema. Bjelorusija Srbima poklanja osam migova 29, ali i dva raketna sustava protuzračne obrane tipa ‘buk’ koji će također trebati remont. Još stotine milujuna da se osposobi naoružanje. “Poklon” od braće koji košta. 

Zaključak? Srbija redovito omalovažava uniju, ali uzima novac za sanaciju svoje gluposti. Unija ulaže u životne projekte u Srbiji, a Rusija potpaljuje vatru u Srbiji.kosovsko četnička pizdarija Daruje vlak kojim se provocira Kosovare. Njihova politika stvara nestabilnost, a EU želi svojim djelovanjem pomoći ugroženom stanovništvu od pokvarene i lopovske vlasti. Zašto prevladava huškačka politika u Srbiji? Ona jedino štiti lopove na vlasti da ne budu otkriveni od naroda i u Hrvatima takva vlast traži krivce. Obrenovac je dokaz da su krivci u Srbiji.

Naoružavanje Srbije, a kako vidimo i Hrvatske, zveckanje oružjem osmišljeno izvana pokazuje kako se može na budalama dobro zaraditi, zavaditi još više, pa onda unosne poslove prodajom naoružanja napraviti. To u našoj zoni nije teško postići jer zveckanje oružjem itekako odgovora svim političkim elitima nakon što su pokrali državnu blagajnu. Sijanjem straha skreće se s važnih tema, s njihovog kriminala…

Zato služe jako dobro plaćeni novinari i dobrostojeći mediji. Oni odrađuju prljavi posao elita.

I. D.

HOP