Srbi doveli najveću špediciju u Svetu Nedjelju, a vrlo važan član tvrtke je osoba iz “Državne bezbednosti” Srbije

0
12998

Milsped je jedna od najveći tvrtki i špedicijski punkt u ovom dijelu Europe. Kada vidite njihove nepregledne hale sve postaje jasno. Ozbiljan posao je smješten u Svetoj Nedjelji. Tko stoji iza ovog velikog posla?

Zanimljiva osoba u nadzornom odboru tvrtke je Zoran Janjušević, član srpske službe “državne bezbednosti”, i nekadašnji savjetnik Zorana Đinđića.  Direktor tvrtke je Nebojša Iković, bivši šef carine Srbije. Prema izuzetno povoljnim uvjetima tvrtka je dobila zemljište i komunalije u Svetoj Nedjelji.

Tvrtka ima svoje velike punktove u Beogradu, Moskvi i Bukureštu, sa dosta zanimljivim kadrom iz sigurnosnih službi… Očito je Rusija poveznica ove priče o velikoj zaradi. Radnici su većinom dovučeni iz Srbije u Svetu Nedjelju i vrlo čisto govore ekavicu, dok svako snimanje objekata izaziva veliku nervozu zaposlenika, pa se naš novinar dosta loše proveo u tom pogledu.

Milsped je preuzeo veliki posao oko bijele tehnike, pokućstva u našoj zemlji, tako da trgovci televizorima ili pokućstva većinom odlaze kod ove tajnovite tvrtke po robu. Najveći kupac je naravno Todorić sa svojom novom tvrtkom Tex logistikom, nastalom iz pogona Tisak ekspresa, a to je pogon koji je preuzimao i razvažao pakete donedavno. Zanimljivo da je tvrtka Tex logistika, Todorićeva tvrtka u Hrvatskoj, a tablice na kamionima tvrtke su Beogradske.

 

HOP