Putin destabilizirao NATO saveznicu Hrvatsku, preko Hezbollaha želi destabilizirati Izrael

0
2174
AppleMark

Rusko ministarstvo vanjskih poslova izjavilo je danas kako je izraelski veleposlanik u Rusiji  ponovno pozvan kako bi objasnio izraelsku vojnu akciju u Siriji prošlog tjedna. Izraelski veleposlanik u Rusiji Gary Koren je bio pozvan u rusko Ministarstvu vanjskih poslova u petak nedugo nakon što su Izraelski zrakoplovi napali konvoj oružja koji je bio na putu u Hezbollah. Židovi tvrde da se radilo o vrlo opasnim raketama proizvedenim u Sjevernoj Koreji.

Sirijski ambasador pri UN-u Bashar Jaafari, komentirao je   napada u petak.

Sirijski novinska agencija javila je rano jutros (ponedjeljak) da izraelske zračne snage su napale konvoj oružja koji je bio na putu u sjedište Hezbollaha i nekoliko sirijskih vojnih utvrda kojima se koristi i Hezbollaha. IDF je odbio komentirati ta izvješća.
Izvještaji pokazuju da je napad bio sličan zračnim napadima koji su provedeni od strane Izraela u petak ujutro prošlog tjedna. Međutim, ni sirijski, niti izraelski dužnosnici nisu potvrdili  izvješća o jutarnjem napada.

Putin je otvorio nekoliko bojišta kako bi kontrolirao veći komad svjetske politike. Na granicama EU destabilizirao je hrvatsku ekonomiju nakon sve većeg približavanja Srbije EU, Makedonija je na rubu rata, a BiH u ništa boljem položaju nakon muslimanske inicijative u svezi zločina u Srebrenici. Trump svojim nesuvislim razgovorom sa kaotičnom Merkel pomogao je Putinu, razbijanjem savezništva EU i SAD-e otvoren je put k ruskoj dominaciji koja se širi kao pošast balkanom. Erdoganova turska divljanja protiv Merkel dodatno destabiliziraju kompaktnost unije. Očito je kolebljiva Merkel pritisnuta sa svih strana da se odluči kojim smjerom kreće unija.

Kako bi dodatno destabilizirao američku poziciju u arapskom okruženju Putin očito muti vodu sa Hezbollahom, a koji pak vrlo opasno prijeti Izraelu raketnim sustavima nabavljenim u Sjevernoj Koreji. Očito se radi o vrlo moćnom oružju po svim reakcijama izraelske vojske.

I.D.

HOP