Iranski predsjednik sletio u Rusiju par dana nakon prijetnje SAD-a

0
1059
AppleMark

Iranski predsjednik Hasan Rohani svratio je u Rusiju na sastanak s Putinom, nakon prijetnji Donalda Trumpa.
Iranski predsjednik Hasan Rohani sletio u Moskvu u ponedjeljak popodne. Očekuje se kako će sutra sjesti sa svojim ruskim kolegom za stol. Njih dvojica će  raspravljati o raznim temama kao što su rat u Siriji,  suradnja između dviju zemalja na području energetike.
Iranski predsjednik Hasan Rohani sletio je u Rusiju danas popodne (ponedjeljak) nakon što je pozvan u Moskvu od njegov ruskog kolege Vladimira Putina. Vijest o njegovoj posjeti objavio je Kremlj prošlog tjedna vezano za posjetu.
Rouhanijev zrakoplov sletio je u Vnukovo International Airport Moskve. Iranskog vođu i njegovo izaslanstvo pozdravio je zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Vasily Nebenzya. Rouhanov sastanak s Putinom je sutra  na rasporedu, ali iranski predsjednik će se sastati i s ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom danas.
Rouhani i Putin  će raspravljati o raznim temama, uključujući rat u Siriji. Prije nego što je jutros otišao iz Teherana, Rouhani je novinarima rekao kako se nada da će suradnja između Irana i Rusije u energetskom sektoru proširiti. Energetika ili nuklearni program?

Sutrašnji susret Rouhani i Putin je deveti sastanak dvojice lidera u manje od četiri godine.

HOP