RUSIJA PROZVALA ASSADOV REŽIM ZA KEMIJSKO BOMBARDIRANJE, 100 OSOBA STRADALO

0
1213

Rusko Ministarstvo obrane potvrdilo je u srijedu ujutro da je Assadov režim  odgovoran za jučerašnji smrtonosni kemijski napada u Idlibu, koji uzrok gubitka života oko 100 ljudi. Prema Rusiji Sirijski zrakoplovi bombardirali su arsenal pobunjeničkog oružja koji je sadržavao kemijsko oružje.
Glasnogovornik ruskog ministarstva obrane rekao je u izjavi da je arsenal  korišten za proizvodnju i pohranu kemijskog oružja koji je potom transportiran u Iraku. Glasnogovornik je rekao da su ruski vojni stručnjaci potvrdili da je kemijsko oružje isto tipu oružja koje je ranije korišten od strane pobunjenika u Aleppu 2016.
U međuvremenu, sirijski režim nastavlja negirati navode da koriste kemijsko oružje i napali su bolnicu u kojoj su se liječile na stotine ljudi koji su ozlijeđeni u napadu.
U svjetlu smrtonosnog napada u Idlibu, Vijeće sigurnosti UN-a održat će hitan sastanak na zahtjev Britanije i Francuske. U međuvremenu, potvrđeno nam je kako je najvjerojatnije Sarin plina korišten u napadu, ali američki predsjednik Donald Trump  nije pozvao na odgovornost režim u Siriji.

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu oštro je osudio kemijski napad u Siriji: „Kad sam vidio slike od beba kako se guše od kemijskog napada u Siriji, bio sam šokiran i bijesan. Nema opravdanja za namjerne napade na civile i djecu posebno okrutnim i kažnjivim kemijskim oružjem.”

izvor Jol

HOP