Doluš-raj na zemlji: Mještani traže spas mjesta peticijom nakon nebrige države

0
1858

Doluš je naselje u Hrvatskoj, nalazi se u općini Brodu Moravicama u Primorsko-goranskoj županiji. Prema popisu stanovništva iz 2011. naselje je imalo dva stanovnika. Naselje se nalazi na 230 metara nadmorske visine.

Poštovani,

dolušMolim Vas da obavijestite javnost o poteškoćama s kojima se svakodnevno suočavaju mještani i gosti malog goranskog zaselka Doluš, smještenog u dolini Kupe, u krajoliku iznimne ljepote s pojedinim lokalitetima zaštićenim u kategoriji spomenika kulture (prav. rješenje Reg. zavoda za zaštitu spomenika kulture Rijeka br. BG.-149/1-78).

Cilj apela mještana i ljubitelja ovog malog naselja je osvješćivanje institucija Republike Hrvatske, kao i šire javnosti o važnosti aktivnog angažmana nadležnih u održavanju osnovne infrastrukture potrebne za život u Dolušu, ali i u njemu sličnim, dislociranim izumirućim naseljima neprocjenjive vrijednosti i ljepote.

U privitku se nalazi preslika do sada prikupljenih potpisa i tekst našega apela. Online peticija i prikupljanje potpisa i dalje traje te je dostupno na sljedećem linku: https://www.ipetitions.com/petition/apel-za-dolus
apel-za-dolus

 

Srdačan pozdrav,
Janka Indir