Kontrolira li Putin teroriste u EU: Nakon Trumpovog šamara Putinu, teroristički napad u EU

0
1266
U.S. Navy guided-missile destroyer USS Porter (DDG 78) conducts strike operations while in the Mediterranean Sea which U.S. Defense Department said was a part of cruise missile strike against Syria on April 7, 2017. Ford Williams/Courtesy U.S. Navy/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. EDITORIAL USE ONLY. - RTX34HHK
 Donalda Trump pokrenuo je vojni napad na Siriju.

SAD ovime odgovara na kemijski napad koji je ranije ovog tjedna ubio stotine civila,  snimke djece i odraslih koji se guše proširile su se društvenim mrežama. 59 projektila tipa ‘Tomahawk’ upućeno je prema zračnoj bazi iz koje su poletjeli zrakoplovi koji su izvršili napad.

 Kemijski napad  je usmrtio više od 80 civila, a za što Washington okrivljuje sirijsku vladu. Jedna od opcija bila je i prizemljenje zrakoplova sirijskog predsjednika Bashara al-Asaada. Ovaj udar na Siriju kreće iz dva razloga, prvi su civili, drugo je upozorenje što će biti s Sirijom ako i dalje bude podržavala Hezbollah u borbi protiv Izraela. Neće ih moći zaštiti inferiorna Rusija u odnosu na nadmoćnu američku flotu.

Obaminu odluku kontrole kemijskog oružja u Siriji od strane Rusije očito Trump neće poštivati, jer Rusija ne čini ništa u tom smislu. Zanimljivo da poslije reakcije Trumpa događa  se pokolj u Švedskoj, što svakako nije slučajno. Očito je željela  stvoriti mržnju kod europljana prema izbjeglicama i tako umanjiti strašan pokolj kemijskim oružjem u Siriji.

HOP