Trump: ‘Sirijski predsjednik Bashar al-Assad mora odstupiti!’

0
1601

 

Američki veleposlanik u UN Nikki Haley rekla je za CNN da sirijski predsjednik Bashar al-Assad mora odstupiti kako bi se omogućilo političko rješenje u zemlji. „Ne postoji bilo kakva mogućnost u kojoj političko rješenje će se dogoditi s Assadom na čelu režima”, kazala je.

Jedan od glavnih ciljeva američkog predsjednika Donalda Trumpa za vrijeme njegovog mandata je ukloniti Assada s vlasti.  Haley je rekla da će Trump pokušati pobijediti ISIS i spriječiti Iran da utječe na situaciju. U Vijeću sigurnosti UN-a je rekla kako njezina zemlja priprema poduzeti dodatne korake protiv Assadova režima. „Međunarodna zajednica je u više navrata izrazila svoje ogorčenje,” rekla je. „U utorak, Assadov režim pokrenuo je još jedan kemijski napad na civile, ubijali su nevine ljude, žene i djecu na najgrozniji način. Assad je to učinio jer je mislio da bi mogao dobiti podršku. Mislio je da može dobiti podršku, jer je znao  kako ima Rusiju iza svojih leđa. To se promijenilo prošle noći.”

„Sjedinjene Države sinoć napravile su vrlo umjeren korak”, nastavila je. „Mi smo spremni učiniti više, ali se nadamo da neće biti potrebno. Vrijeme je da sve civilizirane nacije zaustave strahote koje se događaju u Siriji i zahtijevaju političko rješenje „.

image description
HOP