Western Union i Facebook koristi organizacija Hezbollah za svoje financiranje

0
2211

U svjetlu međunarodnih sankcija nametnutih libanonskoj ‘terorističkoj organizaciji’, Hezbollah se okrenuo Facebooku kako bi skupio novac za svoje terorističke aktivnosti. Hezbollah upućuje svoje pristaše da dođu u Bejrutu kako bi donirali novac osobno ili koristeći Western Union za prijenos novca izvan Libanona.

Glavni tajnik Hezbollaha Hassan Nasrallah  na slici.
Hezbollah je pronašao način da koristi društvene medije, ne samo za širenje propagande, već za izgradnju svoje terorističke infrastrukture. U pokušaju da premoste ekonomske sankcije nametnute u posljednjih nekoliko godina na banke koje koristi teroristička organizacija, Hezbollah je iskorištava Facebook, oglašavanjem brojnih donacija Hotlineom bez broja bankovnog računa

. Shurat HaDin istražitelj je prikazao ovu situaciju;
Glavni tajnik Hezbollaha Hassan Nasrallah je nedavno zaprijetio libanonskim bankama koje su usklađene s ekonomskim sankcijama koje SAD ; „Postoje banke u Libanonu koje su otišli predaleko”, rekao je on. „One su postale američkije od Amerikanaca. Mi odbacujemo ovaj napad,  mi nismo voljni to prihvatiti!”
Međutim, glavni problem za Hezbollah je uvijek bio i ostao transfer novca  izvana u Libanon. Shurat HaDin istraživač pokušao vidjeti kako ova metoda prikupljanja donacija putem broja telefona objavljena na Facebooku radi.

„Moj susjed mi je rekao da postoji način‘dati novac za opremu i borbeni’projekt i želim donirati”, rekao je istražitelj  predstavniku Hezbolaha na tel. liniji. „Nema broj bankovnog računa i nema informacija koje mogu pomoći da doniram.” Predstavnik terorista je odgovorio: „Dragi, ako se prijenos novca obavi putem banaka, oni će nas optužiti za terorizam”

Otvorena linija nudi potencijalnom donatoru dvije mogućnosti: „Možda postoji netko tko može putovati [u Bejrut] u  Vaše ime i donirati novac osobno, jer banke ne dopuštaju  nam  prijenos novca kroz njih”, rekao je predstavnik Hezbolaha  Shurat HaDin istražitelju. Druga mogućnost je da  prijenos novca ide na diskretan način preko Western Uniona, koji omogućuje ljudima  prijenos novca bez bankovnih računa.

Nitsana Darshan-Leitner, osnivač i izvršni direktor Shurat HaDina, objasnio je da Shurat HaDin planira kontaktirati dužnosnike Western Uniona i pokazati im da se izlažu kaznenom postupku i parnici rodbine žrtava Hezbollaha,  jer  pomažu terorističke  organizacije.

izvor Jol

HOP