Erjavec s kolonama na granici ucjenjuje Hrvatsku da nastavi arbitražni postupak oko Savudrijske vale

0
3580

Ministar Stier je ponovio prije par mjeseci da je arbitražni postupak za Hrvatsku prošlost i kako treba naći nova rješenja, a slovenski ministar  Erjavec je inistirao na nastavku arbitraže i donošenju presude.

Arbitražni sud za rješavanje graničnog spora između Hrvatske i Slovenije nedavno je ponovno upitao obje strane žele li nastaviti postupak, piše ljubljanski tisak i navodi da se Ljubljana izjasnila za nastavak i očekuje presudu, a Zagreb ostaje pri odluci o izlasku iz arbitraže.

 

Na drugoj strani naše granice  je stara slovenska udbaška škola Erjavec, koji se sada javlja poput kninskih četnika i prijeti Nijemcima i Austrijancima kako će im spriječiti dolazak u Hrvatsku na ljetovanje, jer će vjerojatno staviti kokardu i šubaru na glavu i plašiti sve oko sebe ako ne prihvatimo namještenu arbitražu, prvo će pokvariti uskršne praznike.  Slovenski cirkusant iz škole Stane Dolanca nema drugog posla nego glumiti domoljuba u pokradenoj Sloveniji, kojom ordiniraju Rusi  pa sada mora pokazati kako će zadržati morska nalazišta plina i nafte u spornom zaljevu. Naravno, za strance. I tako već danima Erjavec pritišće Hrvatsku zbog jednog zaljeva, pa su mnogi turisti zapamtili ovaj Uskrs i gužve na granici. Sve u svemu dobrosusjedski odnosi.

 

Uz ovako debilnu hrvatsku vanjsku politiku i diplomatski kadar koji više misli o šopingu nego o diplomaciji, nije niti čudno da ovako debilne face ordiniraju s našom vanjskom politikom dok Plenković koluta očima, jedino što je naučio u svojoj diplomatskoj karijeri.

I tako vrijeme prolazi, EU nas radi budalama, za što koriste slovenske budale, EU iz Haaga pušta Šešelja, proglašava na arbitražama Sanadera nevinim i sprema zajedno sa slovenskim političkim mutikašama novi gubitak arbitraže… sve to uz našu diplomaciju koja ne poštuje prvo pravilo MVP-a: da se svaki naš diplomat nakon služenja 4 godine u inozemstvu, mora se vratiti u zemlju. Ne vraćaju se i po 20 godina u zemlju… kako bi ju što bolje iskoristili. Do tada turisti čekaju na našoj granici Erjavca s svojim slovenskim barikadama…

HOP