Američka podmornica USS Michigan s nuklearnim projektilima došla u Južnu Koreju

0
2100

Sjeverna Koreja danas obilježava 85. godina vojske (utorak) provodeći opsežnu vojnu vježbu koja uključuje požar uživo, piše južnoafrička medijska agencija Yonhap. U međuvremenu, američka  podmornica USS Michigan usidrila se u južnokorejskom gradu Busanu. Jučer je američki senat sazvao   izvanredni sastanak u vezi s napetosti između Washingtona i Pyongyanga.
Južnokorejski dužnosnik vlade rekao je da “postoje naznake kako je to velika vježba” na području Wonsana. Službenik je dodao kako je moguće da je glavni tajnik Sjeverne Koreje Kim Jong-Un nadgledao rezultate. Južunokorejska vlada je izjavila: “Naša vojska pažljivo prati kretanja sjevernokorejske vojske i ostajemo spremni.”
Sjeverna Koreja je objavila izjavu rekavši kako je njihova vojska spremna “zaustaviti američku nuklearnu ucjenu”. Službena izjava korejanske narodne armije glasi: “Nema granica našoj  moći i preciznosti naše napredne vojske  koja uključuje podmornice  s nuklearnim raketama. ”

Američka  raketna podmornica jedna je od četiri američke podmornice napunjene nuklearnim projektilima je i dio Washingtonove nuklearne strategije zastrašivanja. Američki dužnosnici rekli su kako je dolazak podmornice pokazivanje sile u Sjevernu Koreju.

HOP