MOST ‘pripremio teren’ Plenkoviću kao i Karamarku, vlada mora pasti

0
5005

Sjećate se slučaja Karamarko, afere oko njegove supruge i INA-e, slučaj konzultantica,  Most je tada tražio odstupanje Karamarka kako bi vlada opstala, danas je MOST odigrao sličnu igru ali argument je bio ministar Marić. Traže njegovu smjenu.

SDP je u igrama bez granica povukao jedan lukav potez kako bi se i sam izvukao iz HNS-ove močvare i pokazao da je lider oporbe. Traži logičan opoziv ministra Marića, koji je sam trebao izbjeći ovu situaciju i ponuditi ostavku nakon pada Agrokora, jer je bio u istom tom Agrokoru i gledao kako stvar pada,znao je situaciju, pa ni vladu nije pripremio na taj strašan brodolom, koji će ponovo ići na džep poreznih obveznika. Sam zakon Lex Agrokor je omogućio vladama u Srbiji i Slovenije da učine isto kao i famozna Dalićka i time prisvoje sav pozitivan trud Agrokora u Mercatoru, kojeg je Agrokor sanirao, a sada te vlade brane Agrokoru da raspolaže s tom tvrtkom.

Čisti komunistički obrazac pokrenut od Plenkovića, tražeći smjenu MOST-ovih ministara, koji umjesto da je smijenio Marića i tako spasio svoju vladu, sada traži ostavke ministara MOST-a i time vraća SDP u igru kada je već bio na aparatima. Nedavno je  Plenković izbacio iz igre dugogodišnjeg župana splitske županije zbog koncesije na Bolu, ali nije izbacio iz vlade Marića, koji je dio Agrokora. Što to znači? Politički licemjer, koji se htio riješiti onih koji ne misle kao on, ali kada mu netko liže stražnjicu, tada može što želi!

Prvo se zamjerio svom desnom krilu u gradu Zagrebu kada je umjesto favorizirane Brune Esih gurnuo u vatru marginalca Prgometa na izbore za gradonačelnika. Da je imao mudrosti umjesto klasične diplomatske gluposti i bahatosti gurnuo bi Esih na izbore, pa ako pobijedi pripisao bi i sebi zasluge, primirio desno krilo u stranci, a ako bi izgubila izbore lakše bi pak utišao povišene tonove. No on je odgajan u komunističkom duhu ne poštuje toleranciju, pa se odlučio za slogan; poslije mene potop, baš kao u slučaju Zorana Milanovića i njegovog uništenja SDP-a. 

Ovako je pomogao SDP-u koji se budi iz teškog nokauta, glupim potezom na kraju će sebe nokautirati, dići rejting MOST-u, na upravo isti glupi način kako je Bernardić digao rejting HNS-u podržavajući Mrak Taritaš u Zagrebu. Dva očito nedorasla lika Plenković i Bernardić vraćaju stare snage u tabore velikih stranaka, a prvi bi mogao uskočiti Karamarko…naputovao se čovjek po Londonu i Izraelu. Vrijeme je da se vrati doma.

Igor Drenjančević

HOP