Ako su za HDZ-ove simpatizere MOST-ovci “udbaši”, što su onda Glasnović i Esih svojim odbijanjem Plenkovića

0
7568

“Moram reći da smo general Glasnović i ja danas u dva navrata bili na razgovoru, jednom u Klubu HDZ-a u Saboru i drugi put u Vladi Republike Hrvatske. Došli smo u dobroj vjeri i namjeri da damo svoj potpis za izbor novog predsjednika Sabora iz redova HDZ-a, ali zbog nejasne situacije, a i određenih kalkulacija da će u toj novoj Vladi sjediti i ljudi iz HNS-a, SDSS-a, IDS-a i tako dalje, mi smo došli s jednim traženim jamstvom da se to neće dogoditi. Naglašavam da to jamstvo nismo dobili, a isto tako da ono nije ništa drugo nego već izražena volja hrvatskoga naroda na proteklim parlamentarnim izborima”.-piše 24 sata. Vrlo sličan odgovor je dao i general Glasnović. Njih dvoje slove kod desnice kao čestiti domoljubi.

Jučer u toku dana mostvac Grmoja dao je vrlo sličnu konstataciju kako su hadezeovac Brkić i haenesovac Vrdoljak dogovorili suradnju o sastavljanju vlade.

Na svome profilu i jučer za naš portal Keleminec je prvi objasnio  koji su problemi te koalicije, problem su lokalni izbori, prema kojima suradnja SDP-a i HNS-a na istima je upitna, a poglavito u gradu Zagrebu, ovim dogovorom ruši se Mrak Taritaš, ako bude potpisan dogovor prije izbora, pa zato HDZ odugovlači s objavom te koalicije. Naša je pak sumnja išla toliko daleko da smjene u HEP-u to isto potvrđuju, činjenica da direktor Jukić blizak Vrdoljaku smjenjuje veliki broj direktora, na očigled javnosti, a za sve se opet okrivljavao MOST. Najava smjene Jukića u ovaj četvrtak će ili potvrditi ili negirati naše sumnje. U četvrtak biti ćemo pametniji.

Isto tako stalno pojavljivanje Vrdoljaka na televiziji daje naslutiti kako se medijski pegla njegov “pogled na HDZ-ovce”, pa je tako novinarska poslušnica s NOVA TV, onako pretila igrala s njim biljar, pikado i tako ga prikazala kao lokalnog društvenog tipa, obožavanog u njegovoj sredini. Baš jadno.

Time je htjela prikazati prebogatog Vrdoljaka kao običnog čovjekom, iako nije jasno na kojem djelu ceste od Osijeka do Zagreba je stekao tako silno bogatstvo, kada potiče s Osijeka -jug. Pretpostavljamo da zato odgovara HDZ-u, kao i Milorad Pupovac, koji je od benkovačke sirotinje postao srpski Donald Trump.

Zaključak  jasnije izlazi na vidjelo, čuvajmo svoje guzice, prebogate u suradnji s istima, a tko nije s nama, “taj ruši vladu”, koju smo sami srušili na očigled javnosti. Opet ako je ovo smišljeno znatno ranije, za vrijeme koalicije s MOST-om, tada je ova izdaja biračkog tijela još opasnija. Vrdoljak se poslužio ružnom riječi trbuhozborac za Grmoju, ali čini se kada govoriš o drugima, govoriš o sebi. On je iz ovoga postao trbuhozborac HDZ-a, koji je zadužen za blaćenje MOST-a i u zadnje vrijeme Željke Markić. Nije jasno kako su odjednom hdz-moralistima draži Vrdoljak, ovisnik iz IDS-a od MOST-a i Markićke. O Pupovcu da ne govorimo. 

Za sve su ipak najbolji novi izbori, jer ovo što radi mutikaša Plenković nije volja birača. Naravno novi izbori opasno ugrožavaju Plenkovića, jer on i njegov ministar Marić u tome slučaju plesat će jedno ljeto,a Bruna Esih mogla bi lako sjesti na vodeću poziciju stranke, čak da u ovom trenutku nije niti svjesna, jer je puno odlučnija sada od dosta rezerviranog Hasanbegovića. To bi donijelo tektonske promjene u HDZ-u i zbacilo Franju Gregurića konačno iz sedla. 

Svatko normalan se pita, ako su mostovci nekome toliko antipatični, zašto je simpatična Esih protiv Plenkovića.

HDZ se mora hitno riješiti savjetnika Valentića, Gregorića i Šeksa ako ne želi doživjeti totalni potop na izborima, jer i ovako uništeni SDP s jasnom politikom Bernardića mogao bi polučiti znatno bolje rezultate, ako i dalje bude na čelu HDZ-a mutikaša Plenković. Slogan “transparetno” može si Plenković okačiti o rep.

Igor Drenjančević

HOP