Protiv Frljića je podigao glas i nadbiskup vrhbosanski kardinal Puljić

0
2222

KOORDINACIJA UDRUGA VETERANA BORBENIH POSTROJBI,

KOORDINACIJA BRANITELJSKIH UDRUGA GRADA SPLITA

STRADALNIČKE UDRUGE IZ DOMOVINSKOG RATA GRADA SPLITA I SDŽ

HRVATSKA UDRUGA BENEDIKT

Split, 24. travanj, 2017.

n/p svim medijima

Predmet: Priopćenje za javnost

Poštovani,

Mi branitelji, članovi i simpatizeri Hrvatske udruge Benedikt ovim putem želimo iskazati svoje najdublje zgražanje nad „Sodomom i Gomorom“ koja se pokušava izvesti u gradu Splitu. Kao što svjedočimo, u sklopu Marulićevih dana priprema se izvođenje predstave „Naše nasilje i Vaše nasilje” u kojoj se na najvulgarniji način vrijeđaju vjerski i nacionalni osjećaji našega naroda .

Tužni, razočarani i zgroženi smo načinom na koji se u predstavi vrijeđaju ljudska, nacionalna i vjerska obilježja više vjerskiih zajednica kako u RH tako i u svijetu ( Isus silazi s Križa i siluje muslimanku, prizora gole žene s hidžabom na glavi koja u jednom trenutku iz svojeg spolnog organa vadi nacionalnu zastavu ….).

Na noge je gosp. Frljić ( ako se Frljića može nazvati gospodinom ) predstavom naziva „Prokletstvo“ digao cjelokupnu javnost u Republici Poljskoj, reagirao je i sam poljski ministar kulture gosp. Glinski, obećavši da neće financirati Malta festival ako u njemu sudjeluje demonski nabrijani Frljić s predstavom naziva „Prokletstvo“, u kojoj je kip svetog Ivana Pavla II, najomiljenijeg pape svijeta, popraćen tablom na kojoj piše “zaštitnik pedofila” te su tu scenu začinili simulacijom oralnog seksa sa svetim Papom.

U susjednoj BIH reagirao je i sam Nadbiskup vrhbosanski kardinal Puljić poslavši pismo na adrese: Tužiteljstvu BiH, gradonačelniku grada Sarajeva, predsjedniku Vlade Kantona – Sarajevo i Apostolskoj Nuncijaturi u BIH. Reagirala je i Splitsko dalmatinska biskupija svojim priopćenjem . 

Zar to nije bilo dovoljno upozorenje Frljiću, njegovim istomišljenicima, institucijama u gradu Splitu koje su donijele odluku o izboru predstava za Marulićeve dane, poglavito ako znamo da program Marulićevih dana nisu podržali Ministarstvo kulture RH i Splitsko-dalmatinska županija koji novcem poreznih obveznika i financiraju ovu blasfemiju usred Splita, u prostoru HNK koji je svojim nazivom simbol Republike Hrvatske, hrvatskog naroda i njegove tisućljetne kulture?

Pitamo se: je li Frljić uprizorenjem predstave „Naše nasilje i vaše nasilje“ imao za cilj potaknuti neki novi vjerski rat ili mu je cilj uništiti turističku sezonu kao najprofitniju granu Hrvatskog gospodarstva provocirajući predstavom mogući teroristički čin pred sam početak sezone (vrijeđa vjerske osjećaje muslimanskoga naroda)?

Jedini način da se zaustavi poplava ovakvih devijantnih ponašanja u gradu Splitu, RH i susjednim prijateljskim državama te prestane sramoćenje Hrvatskog naroda i RH je donošenje pravnog rješenja, odnosno kaznena odgovornost svih uključenih u realizaciju ove predstave, pa smo se zato odlučili na podnošenje kaznene prijave protiv odgovornih osoba.

Recimo svi skupa: dosta govoru mržnje, dosta vrijeđanju nacionalnih osjećaja, dosta vrijeđanju vjerskih osjećaja od strane marginalnih pojedinaca željnih samopromocije kojima ništa nije sveto!

S poštovanjem,

Predsjednik HDLSKL SDŽ

Ivan Turudić