SJ. Koreja optužuje CIA-u za pokušaj napada na predsjednika

0
1866

Američki dužnosnici priopćili su  da će američki predsjednik Donald Trump letjeti u Izrael prije no što prisustvuje summitu G-7 na Siciliji 26. svibnja. Prošlog je tjedna izvijestio je kako će Trump najvjerojatnije sletjeti u Izrael 22. svibnja.

Sjeverna Koreja je u petak tvrdila kako su CIA i južnokorejski režim zajednički pokušavali ubiti čelnika Kim Jong-un koristeći kemijsko oružje.
Režim je tvrdio kako je “teroristička skupina” koju su podržali CIA i Južna Koreja nedavno uspjela prijeći granicu i koristiti “radioaktivne i nano-otrovne tvari” u pokušaju da ubije sjevernokorejskog diktatora.

To je prijetilo “protuterorističkom napadu” i odmazdom za navodni napad.

Te optužbe dolaze uslijed sve većih napetosti između SAD-a i Sjeverne Koreje, i samo nekoliko sati nakon što je Zastupnički dom odobrio popis novih sankcija protiv izolirane diktature.

Poneki ekonomski stručnjaci tvrde da su stvarni napadi na Sjevernu Koreju, Iran i Siriju iz potpuno istog razloga, kontrole bankarskog sustava od obitelji Dinastije Rothschild koja je bankarska plemićka obitelj i želi pokoriti sustave koji nisu pod njenom kontrolom.

Obitelj ima podrijetlo od njemačkih Židova iz Frankfurta. U 18. stoljeću, postali su važna europska bankarska dinastija, koja je nadmašila najmoćnije bankarske dinastije do tada.

HOP