Rušenjem Karamarka i spašavanjem ministra Marića završena je operacija uništenja demokršćanstva u HDZ-u

0
3934

Jučer je pala i zadnja maska demokršćanske stranke HDZ-a. Rušenjem Karamarka i spašavanjem ministra Marića završena je operacija uništenja demokršćanstva u HDZ-u. I to su na repu HDZ-a platili Esih, Hasanbegović i Glasnović. Njihovi glasovi zabetonirali su činjenicu da je obrana tajkuna i tajkunskih ministara najbitnija. HDZ više nema veze s Tuđmanovim zamislima i postaje bezlična masa vrlo slična HNS-u. Domoljublje vođeno Dalićkom, Božinovićem i Plenkovićem nema veze s Tuđmanovim ideološkim pogledom.

Djelovanje HDZ u zadnje dvije godine nije nam promijenilo ovršni zakon, nije nam promijenilo odnos prema RBA zadrugama, nije promijenilo odnos FINA-e prema građanima, jer se nesmiljena pljačka i kontrola građana nastavlja. Mediji u potpunosti podržavaju taj model, a sama nijansa (SDP ili HDZ) sve manje je bitna u njihovom tumačenju, jer situacija za građane ostaje potpuno nepromijenjena.

Zadatak medija je kontrola biračkog tijela i svjesna podjela na lijeve i desne. Tako se narod glođe oko ove dvije opcije i svaku drugačiju opciju proglašava izdajničkom. Mediji su u tome odlično uspjeli. I na naše analize su jučer politički slijepci iz HDZ-a komentirali kako smo okrenuli leđa HDZ-u, jer smo primijetili da je baš “heroina” HDZ-a Esih promijenila stav i glasala za Marića, a Glasnović napustio sabornicu u odsutnom trenutku.

Birači bazirani na desnici jako su nam zamjerili što smo to primijetili. I time potvrđuju kako se više uopće ne snalaze u ovoj situaciji.

Esih i Glasnović su pokazali krucijalnu nemoć protiv korporativne stranke HDZ, stranke koja više nema zdravu ideologiju i koketira s Pupovcem i Vrdoljakom, a ako treba i s inkriminiranim Sauchom. Pupovac, Vrdoljak i Saucha su ljudi na koje se vežu afere i kao takvi su najprikladniji za ucjene, a HDZ je ovim potezom pokazao da mu ništa nije sveto. HDZ s kršćanstvom nema puno veze, samo koristi naivne birače za svoj tabor tajkuna i njihovih političkih slugu. Marić je dokaz toga, naivna faca iza koje se krije prebogati pojedinac, koji je dosta šurovao s direktorom HPB-a, a koji je na kraju završio kod Todorića. Biračima HDZ-a to nije dovoljno da okrenu leđa HDZ-u, te su stali u obranu takve politike, koja je od početka bila gnjila, oslonjena na Šeksa, Gregurića i Valentića. One iste koji su godinama upropaštavali gigante kao što je INA, kraj naroda zaluđenog domoljubima. HDZ je lukavo podvalio riječi domoljublje i briga za branitelje, kako bi lakše pljačkao narod. Potpuno isto kao i SDP.

Pojavom relativno jakog MOST-a i histeričnog Živog zida priča se počela urušavati, pa su tako hadezeovi birači počeli shvaćati preko Grmoje, jedinog pravog oponenta toj politici, kako je jako puno zla u HDZ-SDP kuhinji.

Oni još zaluđeni domoljubljem nakon silnih pljački naroda i imovine, nisu primijetili kako je MOST dao mjesto predsjednika Sabora takvim tajkunskim slugama, a tajkunski HDZ grčevito je držao stolicu Todorićevom čovjeku. Mnogi su glupo reagirali zahvaljući tzv. desničarskim medijima, ponavljajući kako Petrov grčevito drži stolicu, ali nisu primijetili da je ustvari stolicu grčevito držao tajkunski šegrt Marić. I takvi mediji snose ogromnu odgovornost u samoj situaciji. Oni su počeli sotonizirati i Željku Markić kojoj su se klanjali proteklih godina.

“Slučajno”  su Google Hrvatska i Facebook Hrvatska izbacili baš Markićku s tražilica i tako joj uništili čitanost na portalu. Koliko je slučajno da se baš pred izbore izbriše profil glavnog urednika ovoga portala Igora Drenjančevića? Razlog je jasan, ovi portali ne plešu kako domoljupčeki punih džepova žele. Oni vide HDZ-ovsku prijevaru.

HOP