Šeks u svojoj knjizi ‘ Moja sjećanja’ podrobno opisuje svoju i Gregurićevu negativnu ulogu u privatizaciju, a Plenković je baš njih uzeo za savjetnike!

0
2721

Vladimir Šeks u svojoj knjizi Sjećanja opisuje na koji način je napravljen Zakon o privatizaciji, te sam priznaje kako izlaganje tadašnjeg potpredsjednika vlade Franje Gregorića je izazvalo prvi lom u HDZ-i. Izmijenjeni zakon o Agenciji za restruktuiranje i razvoj, zakon o hrvatskom fondu za razvoj podigli su veliku bunu među HDZ-ovcima ( jedan dio članstva to je nazvao kolonijalizmom), kako govori Vladimir Šeks, ali se bura smirila jer ih  je baš on pozvao na stranačku stegu, mašineriju za glasanje, kojom se zapravo preko 26 godina izvršava volja skupine ljudi na štetu naroda. Vladimir Šeks je u knjizi priznao tko je tada provodio stranačke interese koji su nažalost bili i državni interesi. Danas svi znamo da su ti zakoni omogućili neviđenu pljačku države. Dvojica aktera tada bili su Gregurić i Šeks, a kojima treba pridodati i Nikicu Valentića.

šeks1

Ako znamo i iz ove knjige da su baš oni vodeći krivci loše privatizacije ( predlaganjem i obranom loših zakona), kako je moguće da baš  su oni danas i najbolji savjetnici premijera Plenkovića? Očito je tu najveći problem Plenkovićeve vlade o kojem se za sada ne usudi govoriti i odbjegli HDZ-ovac Hasanbegović, pa niti kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Bruna Esih, već se zadržavaju na potpuno beznačajnoj priči oko MOST-ova Grmoje i njegove priče, koji nakon pada MOST-a govori isto te činjenice koje smo detektirali već kod formiranja vlade, a MOST koji je toga tada bio svjestan, mudro je šutio.

Stranke nisu u svađi kako mediji prikazuju, već organizirano pokrivaju korupciju svojom svađom, tim cirkusom skreću pozornost s korupcije u pravosuđu i politici, a koja se reflektira na enormnu pljačku ekonomskih resursa zemlje. Hasanbegović izlaskom  iz HDZ-a ne spominje negativne uloge Šeksa, Valentića i Gregurića , kao niti Esih, jer je to preopasno i lupaju po “stranci” i MOST-u. Što govori koliko smo ozbiljno u problemu.

Hasanbegovićeva izjava kako su hadezeovci egoisti, a mostovci amateri više govori o njegovom političkom amaterizmu, jer nema hrabrosti izreći prave krivce stanja. Plenković naziva Grmoju kavanskim revolucionarom, dok Hasanbegović naziva ih amaterima, a zapravo su svi oni amateri za Šeksa, Valentića i Gregurića, koji su prvo Esih, Glasnovića i Hasanbegovića iskoristili za glasanje u slučaju Marić, pa na kraju Hasanbegovića šutnuli van. I tu je Hasanbegović pokazao svoj amaterizam, jer glasanjem protiv Plenkovića bio bi Plenković i Pupovac pred generalnim padom.

HOP