Krenuo je otvoreni politički rat Gregurića i Karamarka, a SDP se koristi za saveznika

0
8988

Treneri Gregurić i Karamrko polako izvode svoje momčadi na teren. Gregurićevi nose reklame INA-e, HEP-a na svojim crvenim majicama, dok Karamarkovci nose na majicama tri slova ZDS. Za dom spremni. Kunu se da to ne znači za dom spremni, već su to državotvorne snage. Na stadionima im brane vikati ‘za dom spremni’, pa će vikati ZDS!

Jer njihovi novinari lete s posla ako netko spomene ovaj pozdrav, onda je jasno kako niti navijači neće proći bolje na stadionu, te su odlučili vikati ZDS i u miru jesti kokice dok gledaju ovaj susret.

Kod Karamarka na golu je Đapić, odlučio se za njega trener Karamarko jer teško lopta može kraj njega proći  u gol. Preporučili su tu odluku u Londonu i Izraelu, gdje je boravio na usavršavanju prije preuzimanja momčadi.

Desni branič je visoki ex ministar Kovač, on će sve lopte kupiti iz kornera i spriječiti omalenog i kilavog centarfora suprotne strane Pupovca da išta ugura u gol. Desni branič je Bujanec, koga taj polomi više se neće vratiti na teren. Korekciju obrane Karamarko je prepustio specijalcu Brkiću i Culeju.

Krilni napadači u ovoj priči su malo smotani, ali bar se trude, Penava i Rojs, glavni vezni je omaleni Hasanbegović, kulturni čovjek, a drugi veznjak Esih je centralna figura momčadi, zna ubaciti lijepo u sredinu, gdje centarfor Glasnović ima otvoreni put do gola. Kerum, Bandić i Maminjo su na klupi i čekaju ko zapeta puška kragujevka da ulete na travnati teren. Pomoćni trener je trebao biti Mesić, ali su se njih dvojica posvađali oko slavonskog fiša, koji nije ispao dovoljno ljut i Karamarko je posumnjao da Mesić uopće nije slavonac, a i previše je garav u licu.

Gregorić  je suprostavio iskusnu ekipa koja je haračila po EU i poglavito Rusiji.

Na gol je i on stavio “krupnu zvjerku”- Peđu Grbina.

Obrana je stvorena u beogradskoj školi nogometa -Božinović i Dalić, glavna figura obrane je Davor Štern, dugogodišnji igrač ruske lige, s pomagačima  Plenkovićem zvanim Plenki i Acom Stankovićem. Jedini je problem što Aca ne želi igrati  nedjeljom u dva. I to se kosi s politikom trenera Gregurića. Pa u svakom trenutku može uletiti ministar Marić ili Vrdoljak koji je toliko sličan Aci da nitko neće primijetiti da jedan kameleon je zamijenjen drugim…

Krilana pozicija je najjači dio momčadi, omaleni Todorić i snažni Emil Tedeschi, njih se Karamarko najviše pribojava, jer je na tim pozicijama dosta loš. Vezni red je iskusan i isto dolazi iz beogradske škole, nekadašnji tata-mata Zagrebačke banke, a danas Jutarnjeg lista, Franjo Luković, drugi veznjak je naravno Valdimir Šeks. Njega samo nova privatizacija Badela može spriječiti da igra u ovoj momčadi.

Gregurić se odlučio za malog i jadnog centarfora, ali lukavog ko’ hijena, Pupovca. Todorić iz prijateljstva s srpskom stranom osigurao je jaku klupu prepunu Crnogoraca i Srba, frend Todorović čija supruga je konzulica u Milanu donio je štih milaneza u ekipu, a tu je i klempavi i smotani srpski centarfor Vučić. Čisto komunističko bratstvo u nogometu partizana i zvezdaša.

Gregurić ima puno zvijezda u momčadi, a pomoćni trener Valentić je iskusan kondicijski trener, koji je uvježbavao najbolje igrače ruske reprezentacije i zna izabrati tajming, dok Karamarko s svojom ekipo dosta zaostaje u slučaju da ne ubaci Bandića u igru. Ne učini li to mogao bi pred njime Maminjo potrgati neku majicu od muke, dok sluša srpske narodnjake.

Za suca meča nudi se psihijatar Petrov. Niti jedan tim ga ne želi jer jedan dan sudi ovako, a drugi onako, ne žele ga čak i da potpiše nešto kod javnog bilježnika.

Cijene karata za meč su strašno skupe, ako želite gledati meč morate uplatiti novac za sanaciju INA-e, Agrokora, HEP-a, dok kokice dobivate besplatno. Žuju prodaje Rene Bitorajac jer jedino se on može provući između kokica i navijača tijekom utakmice, onako mali nikome neće zaklanjati vidokrug tijekom gledanja utakmice.

HOP