Namještanje izbora u EU kako bi oslabila desnica?! Ekonomsko uništenje Hrvatske je plan za proglašenje liderske uloge Srbije u regiji!

0
6902

Preko naših suradnika u Njemačkoj, Austriji i Francuskoj proveli smo istraživanja među stanovništvom glavnih gradova kako bi usporedili sumnje koje postoje o stvarnim željama naroda na izborima.

U Austriji i Njemačkoj jaki je otpor prema izbjeglicama i strancima. Taj je  osjećaj pojačan zadnjim dolaskom i prolaskom vala izbjeglica. Zanimljivo da za val izbjeglica u vrlo visokom postotku građani optužuju SAD-e, dok građani EU vrlo malo znaju o samoj odgovornosti Francuske i Engleske u svezi toga problema. U Francuskoj stranci su veliki problem, ali građani glavnog grada nevoljko pričaju o tome. Rusija za ovaj problem znatno se manje označava kao krivac.

U strategiji Rusije izbjeglice su vrlo bitne. Dolaskom većeg broja izbjeglica  u EU, otpor prema strancima jača, a time i desničarski pokreti. Desničarski pokreti mahom su protiv unije i vrlo lako postaju saveznici Rusije. Jačanjem utjecaja Rusije, smanjuje se mogućnost opstanka unije. Stalni teroristički napadi ISIL-a u uniji isto idu na ruku desničarskim stankama i Rusiji. Kako je onda moguće da u uniji u zadnje vrijeme na čelo dolaze ljevičari?

Novi predsjednik Francuske, tragikomični lik, koji je lutka 25 godina starije žene i predmet ismijavanja, u Njemačkoj na zadnjim lokalnim izborima vrlo diskutabilne osobe prolaze kraj desnice, a u Austriji nakon prebrojanih glasova poslanih poštom, Van der Bellen je osvojio 50,3 posto glasova ili 31.026 više od protukandidata Hofera, koji je dobio 49,7 posto . I baš taj postotak je vrlo znakovit. U Makedoniji sličan izgled situacije.

Prema našim istraživanjima postoci nisu toliko bliski, u Austriji većina ispitanika je bila sklona gubitniku, čak 12% više je gubitnički kandidat Hofer dobivao u našim anketama, u Njemačkoj Merkel prema našem istraživanju je u blagom padu, od 4%, dok je u Francuskoj Macrone prema našim istraživanjima birača za čak 21,7% manje popularan od Marine Le Pen iz desničarske stranke Nacionalne fronte.

Ako ovome dodamo otvaranje afere oko Macrona, tik pred glasanje, baš kao u slučaju Clinton u SAD-a, teško je vjerojatan ovaj rezultat Macrona. U slučaju suprotnog rezultata i pobjede Le Penove raspad unije bio bi znatno olakšan, a Merkel u velikim problemima. Padom Njemačke unija bi završila svoj posao.

Ovako se karta EU mijenja u korist unije i jedino velikosrpski i velikoalbanski projekti mogu destabilizirati uniju.

BiH i Makedonija postaju nova žarišta za slabljenje EU na samom rubu Unije, a preko sukoba u tim područjima Rusija može doći na poziciju ugroze NATO snaga. Cilj Rusije je izlaz na toplo more, crnogorski projekt nije uspio ulaskom Crne Gore u NATO, pa sada jedino Albaniju se može ugurati u novi balkanski rat s težnjom za Velikom Albanijom i tako ugurati angažman ruskih snaga na srpskoj strani s ciljem ovladavanja tim terenom.

Zbog toga postoji s EU gledišta ideja obnove Jugoslavije kako bi žarišta u BiH, na Kosovu  i Makedoniji bila ugašena. U toj ulozi Srbija se nameće kao lider u regiji i tom ulogom odmiče od majčice Rusije prema zamisli Angele Merkel. Ekonomsko uništenje Hrvatske je garant da će sve zemlje regije pristati na taj plan, a visoka korupcija u vodećim strankama Hrvatske i VMRO-a u Makedoniji predali su te države vrlo lako u ruke europskim mešetarima, koji sada ucjenama korumpiranih elita kroje nove karte EU. 

Igor Drenjančević

HOP