ESIH mudro propagandno spojila kraticu ‘ZDS’ da bi privukla birače HDZ-a i HSP-a

0
19174

Čini se da jedino ekipa oko Brune Esih ima strategiju pred ove lokalne izbore. MOST je dobio gotovo na dlanu PR s kojim se ne treba puno mozgati, za njega se pobrinuo svojom glupošću Plenković raskidanjem koalicije čuvajući tajkunčeka Marića. I zadatak MOST-a je prikazati svoju stranku kao stranku naroda. Pučki tribuni koji svojim pogledima liče na radićeve učenike, preziru Pupovca i tvrde da nemaju ništa s tajkunima.

Stari pozdrav Bog i Hrvati Esih stavlja u drugi plan i na jednom zidu svog stožera stoje tri slova napisana sličnim stilom kao i logo HDZ-a, ZDS. Nije slučajno oblik slova i boja podsjetila na HDZ.

Iako značenje nije “za dom spremni” te kratice, sve je jasnije zašto se godinama dizala tolika graja oko ovoga pozdrava. Od nogometaša Šimunića do Bujice homogenizirali su se birači uz ovaj pozdrav. Esih je s svojom ekipom u stožeru iskoristila taj pozdrav i privukla nezadovoljnike iz HSP-a, HDZ-a i srodnih strančica. Da ona to nije učinila, svi bi se oni okrenuli prema MOST-u, što je pojavom Esih spriječeno. HDZ se lakše dogovori s Esih, što se vidjelo u parlamentu, nego sa MOST-om.

MOST za razliku od Esih radi slično Bandiću, on vuče glasove i s ljevice i s desnice, dugoročno puno smislenije. Esih je jasno rekla kako  je podržala ministra Marića jer ne želi podržati SDP. MOST je otvoren za sve inicijative kao i Milan Bandić. Uspije li se održati baš zbog toga postaje opasan, jer oduzima glasove jednima i drugima.

Zbog toga projekt Esih je važan uništenoj desnici. Ona mora pobrati sve glasove tzv. desnice HSP-a i HDZ-a i svih malih demokršćanskih stranka. Propagandno ona to čini vrlo uvjerljivo. Shvaća da Hrvatska još uvijek nema zrele birače, već navijače crvenih i crnih i u toj situaciji privlači desno krilo. Time radi štetu i MOST-u, što je Hasanbegović poglavito naglasio za MOST, nazivajući praktički MOST-ovce dripcima, zaboravljajući kako su baš oni stali uz njega, kada su ga “levičarske udruge” prepune love htjele razapeti, njega kao ministra kulture.

MOST je u ovim izborima iskoristio i jocker zovi, te se Orešković odazvao na poziv. Da je Orešković stao na čelo kolone, HDZ i Esih imali bi jak protuudar. Za sada Orešković osluškuje biračko tijelo.

Esih ima vrlo elegantan stožer, pristupačne ljude u njemu, nema mrlje u biografiji i time polako trese i Bandića. Razumni birači svakako bi nju birali umjesto Bandića, nakon silnih afera, jer što je političar duže nezamjenjiv, to je korupcija veća. Samo je pitanje tko bi se usudio dirati druga Bandića kojem Hanžeković plaća polog za izlazak iz zatvora.

Esih, Hasnbegović i Glasnović spasili su ministra Marića, tako i Plenkovića pred lokalne izbore, da su drugačije reagirali sada bi HDZ imao kaos. Kako će to valorizirati birači teško je očekivati, jer je baš Plenković potopio nade Esih kao kandidata za gradonačelnika HDZ-a, baš kao što je i dao vritnjak Hasanbegoviću. Zlobnici bi rekli da su njih dvoje izašli iz kaljuže na vrijeme kako bi na izborima rekli da nemaju ništa s tim…

HOP