Skandalozno: Na ponovljeno suđenje srpskom zločincu Stanišiću Hrvatska i pukovnik Grujić poslali samo jedan slučaj!

0
4040

Ponovit će se suđenje ratnom zločincu Jovici Stanišiću, uz Aleksandra Vasiljevića i Frenkija Simatovića vrh zločinačke piramide, koji je zločine i pljačku nesrpskih naroda strateški osmislio. Njegova zlodjela su realizirali Arkan, Ulemek Legija, Vasilije Vidović i ostatak ekipe. Politički mislioci ovih djela su bili Milošević, Karadžić, Šešelj, Vučić i Nikolić.

Stanišiću je suđeno na Međunarodnom sudu za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije zbog sudjelovanju u kriminalnoj organizaciji koja je organizirala, naredila, izvršila ili na drugi način pomogla pogubljenja i protjerivanja Hrvata, bosanskih Muslimana, bosanskih Hrvata i drugih nesrba s područja takozvane Republike Srpske Krajine (konkretno područje SAO Krajina, Slavonija, Baranja i Zapadni Srijem) i područja u BiH:Bijeljina, Bosanski Šamac, Doboj, Mrkonjić Grad, Sanski Most, Zvornik i drugih.  30. svibnja 2013. oslobođen je po svim točkama optužnice. [5] Žalbeno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju (ICTY) naredilo je 15. prosinca 2015., da se Stanišiću i Simatoviću, ponovno sudi po svim točkama optužnice, za ratne zločine počinjene na području Hrvatske i BiH, zbog sudskih pogrešaka.

Jovica Stanišić bio je šef Resora Državne Bezbednosti tj. UDBe, srpske tajne službe između 1991. i 1998. godine.

jovica21

 

Poznata su zlodjela u Voćinu, Bruškoj, Kamenici, Škabrnji, logor kod Cetingrada, šverc nafte, pljačka i ubijanje nesrba na Petrovoj gori, Vojniću, te praktično zapovijedanje jedinicama Fikreta Abdića. U optužnici nema opisanih djela, već se svodi na dio vezan u Staroj Gradišci i to svega 37 slučaja muslimanskih zarobljenika dostavljenih od strane Hrvatske strane, odnosno pukovnika Grujića haškom sudu. Taj podatak je netočan jer samo 1992. godine kroz logor u Staroj Gradišci je prošlo preko 800 muslimanskih zatvorenika, dok se kod nas vodi evidencija od svega 300 zarobljenika muslimanske nacionalnosti kroz cijeli rat, prošlih kroz ovaj logor.

Na taj način umanjuje se veliki značaj Stanišića i odgovornost Srbije u zločinima na teritoriju ex Jugoslavije, u logor Stara Gradiška prema našoj prosudbi je umanjen značaj srpskih jedinica, kako ne bi zasjenio  logor svoju ulogu u NDH-i.

U svemu tome veliku ulogu ima Hrvatska, koja ovakvim načinom štiti srpske ratne zločince.

HOP