Kako sam rušio visoki šećer bijelom imelom i čajevima bolje od bilo kakvih lijekova

0
4931

Jučer sam razgovarao s kolegicom novinarkom Dubravkom, rat, ratno izvješćivanje i rad na političkoj televiziji HRT-i koštali su Dubravku zdravlja. Uz silne lijekove Dubravkin šećer se ne spušta ispod 10. To svakako nije dobro, jer šećer iznad 10 je opasan, jednostavno razara tijelo poput ručne bombe. Potiho, godinama…

Mene je njeno stanje ponukalo da opišem svoj pogled i stanje u svezi ove vrlo opake bolesti. Počelo je sa strašnim svrbežom po nogama. Toliko jakim da sam do krvi znao izgrebati kožu. Tada mi je prijateljica rekla da su to simptomi šećerne bolesti. Drugi simptom je bio jak umor, tromost i slabost organizma, ako tome dodamo debljinu stvar postaje dramatična. Prvo dramatično mjerenje šećera je bila znak ove bolesti. Ujutro je bio na tašte preko 14, a nakon bezazlenog obroka; jogurta i peciva čak 19 nakon dva sata. To su već karakteristike za inzulin.

Bog mi je u to vrijeme poslao u život teškog šećeraša Milivoja R. čije i danas testere koristim,a kojim mi  je objasnio koliko šećer opako djeluje.  S Milovojem  sam se družio mjesec dana, u bolnici i u stanu, prije nego što je preminuo. Sve nas je pogodila  smrt, mene poglavito jer su on i Lucija trebali u Makarskoj proslaviti zlatni pir. On se trudio dati mi što više bitnih savjeta dok sam ja tonuo u bolesničku depresiju.

Dodatni stres su mi radili lažljivci po društvenim mrežama koji su besramno lagali kako sam doušnik udbe, mossada, cia, pa sve do masonerije. Povezivali su me sa svim onim likovima u politici koje odavno prezirem. Napadi nisu jenjavali jer sam sve dublje ulazio u njihovu laž. Ako se želite boriti protiv te bolesti, takve stvari bolje je ne čitati, jer te ljudske zvijeri sišu vašu energiju poput vampira ili ih jednostavno tužite i lupite po džepu, ali nikako se vi ne opterećujte ishodom…

15 kila previše dodatno su me opterećivali, te stalno suha usta. Doktorica je to htjela riješiti s Glucophage 850 mg, učinkoviti lijekom za sniženje šećera. Mjerenjima šećer je došao uz dva lijeka na dan; na brojku 10-11…Dubravkino stanje. Nisam bio zadovoljan. Svaki dan prolazio sam oko 3-5 kilometara šetnjom. Na taj način sticao sam kondiciju.

Dugogodišnji prijatelj Denis koji je prošao kroz infarkt predložio mi je teretanu, jer neki njegovi prijatelji na taj način riješili su se šećera. Odličan prijedlog za čovjeka bez kondicije. Ipak poslušao sam samo djelomično, a usredotočio se na čajeve travarke Tihane. Ona mi je preporučila čaj od Bijele imele dva puta na dan. U hladnu vodu žlica imele se stavi i tu ostaje oko 8 sati, nakon toga se popije. Okus je grozan. U početku njegovo djelovanje je čistilo otrove iz tijela, te je mokraća imala strašno neugodan miris. Nakon tri mjeseca discipliniranog korištenja ovoga čaja lijekovi nisu potrebni. Ujutro je šećer oko 5,7, a nakon jela između 7-8. Uz ovaj čaj koristim C vitamin, čaj od koprive i čaj od melise idealan za smirenje. Čaj od melise je otkriće jer bez šećera je sladak i sličan menti. Preporućam i prah od pšenice, kao i kapi od koprive. Inače bijela imela je zabranjena u EU, jer predobro lijeći mnoge bolesti i radi preveliku konkurenciju farmaceutskoj industriji.

Kruh sam izbacio potpuno, te koristim dvopek. Integlana tjestenina je obavezna. Kolači bez šećera, sladoled bez šećera, stevija su dio prehrane. Šećeraš mora slušati što njegov organizam želi. Jabuke, rikola, riba, cikla, povrće obavezni su. Kile se skidaju lako koristeći tablete omega 3 i jedući ribu. Kuhano meso je poželjno, špinat obavezan.  To je moj tip šećera pokazao.

Takvim načinom života dajete organizmu energiju, on nije umoran, a čajevima regulirate razinu šećera. Zaprške i čušpajze izbjegavajte, salame, kobasice, jer vas umrtvljuju. U principu šećer vam daje priliku da poslušate organizam i jedete što on želi. Bez dijeta tako sam skinuo 12 kg za tri mjeseca…u slučaju bilo kakve želje za informaciju, obratite se uredništvu na naš mail, rado ćemo podijeliti moja iskustva.

E mail:[email protected]

I. D.

HOP