Marasova ‘podrška’ MOST-u i Kerumu svjesno blati protivnike HDZ-a i na tragu je Hajdaš Dončićeve velike koalicije

0
3214

“Po meni, postoje samo dva moguća postizborna scenarija. Prvi je da će Most ponovno odlučivati o tome hoće li na vlasti biti lijeva ili desna koalicija. Druga je opcija – što se čak bojim izgovoriti – stvaranje nekakve velike koalicije. Ako dođe do toga da nam nakon izbora trebaju Mostove ruke za formiranje većine ili ako – ne daj Bože! – HDZ ponudi suradnju SDP-u, predložit ću provođenje stranačkog referenduma. Neka članstvo stranke samo odluči s kim ćemo u koaliciju”, kaže u velikom intervjuu Globusu Siniša Hajdaš Dončić, saborski zastupnik i član Predsjedništva SDP-a te jedan od predvodnika tima zaduženog za pregovore o stvaranju nove lijeve koalicije.

“Da živim u Splitu sigurno bi izašao na izbore sljedeću nedjelju. Na žalost u drugom krugu nema kandidata kojeg bi smatrao svojim kandidatom i glasao bi u županiji za promjenu, a u gradu protiv HDZ-ovog kandidata.
Glas za HDZ mi je zadnja opcija.
Glas za HDZ je glas za plaćanje Agrokorovih dugova iz našeg džepa”, napisao je Maras.

Dva različita stava pred drugi krug izbora nisu pluralizam u stranci. Jedan dio “desnice” okupljene oko Keruma ovim potezom Marasa miče se od Keruma. Oni manje politički pismeni već su Keruma nazvali SDP-ovim kadrom. Kako često gostuje kod Bujanca, znači li da su obojica SDP-ovci?

Ova igra Marasa znatno je pomogla Opari i HDZ-u, a zadnja prijetnja Keruma Opari, naravno snimljena na kontroliranoj televiziji kada su se ugasile kamere, jasno govori s kojom sve medijskom mašinerijom raspolaže HDZ. Još uvijek nedorasli Kerum s pršutom na glavi, ispao je u ovom slučaju kao da ima pršut umjesto mozga u glavi.

Velika prednost Keruma se rastopila, a seke nema blizu da mu kupi “Seka i braco” čokoladu. Dončić i Maras ovim potezima znatno štete Kerumu i MOST-u iz objektivnih razloga, velika koalicija stručno i trajno pokriva pljačku države, te se ne moraju ulagivati niti jedini niti drugi sitnim strančicama, kako bi prikrili pljačku naroda. Zato je SDP postao smokvin list HDZ-a u paničnoj borbi prikrivanja zajedničkog kriminala u INA-i, HEP-u, Agrokoru, bankama, sudovima…”Podržava” MOST i Keruma, kako bi svojim komunističkim metodama zaprljao stvarne konkurente HDZ-u. Jadnije ne može. Jadan je HDZ kojeg spašava Saucha i ekipa… 

Opara je opisao Keruma na sučeljavanju  kao čovjeka s propalim firmama, a Kerum njega kao uhljeba.

HOP