U Đakovu politički čobanac skupljen od HSP-a, HSS-a, HNS-a, Oraha, HDSSB-a protiv HDZ-a

0
2914

Slavonski čobanac omiljeno je jelo u Slavoniji. Prema tome uzoru napravljena je i politička koalicija u gradu, pa ideološkom uzoru “vlast je slast”. Nema u toj koaliciji ideologije, pravaši s pozdravom “za dom spremni” i više nego crveni tajkuni HNS-a zajedno su u koaliciji, pozelenjeli Orah dio je koalicije kao i HDSSB. Kako je to moguće zna samo Zoran Vinković šef ovog političkog bučkuriša. HDZ, SDP, MOST i Živi zid van su toga kruga i imali su svoje kandidate na izbornim listama. Koliko svi ovi pobrojani vrijede zajedno ne možemo saznati, jer kao politički bučkuriš još imaju neku vrijednost. Loš izborni sustav mnogim luftbrenzerima omogućava ulazak u gradske strukture na ovaj način, umjesto da građani izaberu svoje najbolje kandidate.

18342172_1806971419316608_6422619449670560425_n

Općinsko državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv gradonačelnika Đakova Zorana Vinkovića 2016. godine i to zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave. Prema optužnici Vinković, koji je bio i saborski zastupnik, tereti se za odluke koje je donosio u svezi sa zakupninom poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu Republike Hrvatske, a kojima je pogodovao zakupnicima.
Gradonačelnik Zoran Vinković navodno gradskim novcem kupio je 5.108 četvornih metara zemljišta koje graniči s njegovim privatnim posjedom, rančem na kojem ima veliku kuću.

Vijećnik HDZ-a Soldo i Mile Kaselja koji su ušli sa liste HDZ-a u gradsko vijeće, a onda pretrčali kod gradonačelnika,danas su direktor Univerzala i njegov savjetnik, sa plaćama oko 15 000 kuna.

Ideologija, domoljublje u ovoj priči manje je bitna…

HOP