‘Zlo je zlo, nema manje-veće zlo na izborima; kao i što nema malih i velikih ljudi, postoje samo čovjek i nečovjek’

0
3037

Po mom mišljenju najveće zlo u Hrvatskoj je upravo to da se lako mirimo s “manjim” zlom. Posljedica je to višestoljetnog trpljenja, guranja u stranu, gomilanja laži, nesvijesti o samima sebi. To (manje ili veće) zlo je ono što nas je otupilo, obeshrabrilo i uništilo. Dok god se s time budemo “aranžirali” i mirili, neće nam biti bolje ni u kom smislu. To je po mom mišljenju bijedno preživljavanje. To preživljavanje trpimo svi mi u svim segmentima javnog života, gospodarstva i kulture. To nas polako ubija na sve moguće načine.
U principu nas politika održavanja “manjeg zla” sili na odustajanje od samih sebe, od svojih ciljeva i dometa, od svijesti o samima sebi i našem mjestu na ovome svijetu, od života dostojnog čovjeka.
Niti u jednom narodu nisam naišla na taj fenomen koji je toliko izražen, kao u hrvatskom (a svojedobno sam puno putovala po svijetu).
Dok hranimo i održavamo “manje zlo” nećemo se izvući niti iz jednog zla – meni je to kristalno jasno, ali narodu nikako nije. Dok razmišljamo o “manjem zlu” i trpimo ga, naši životi prolaze, generacije dolaze i prolaze – i ništa se ne mijenja, osim na gore.-konstatirala je pred drugi krug izbor magistrica Ingrid Runtić.

Zlo je zlo, nema manje-veće; kao i što nema malih i velikih ljudi.
Postoje samo čovjek i nečovjek-tvrdi naša čitateljica iz Osijeka Renata Dellarosa

Ne znam otkud narodu tolika potreba za ljubavlju prema vođama. Jer naši političari nikada ne uzvraćaju ljubav narodu. Voli se domovina, obitelj i prijatelji, a političari (ili politički vođe) se trebaju svakim danom narodu dokazivati da zaista zaslužuju njegovo povjerenje i da mu služe. Jer narodu služe političari, a ne obrnuto – kako je sada kod nas.-zaključila je Ingrid Runtić

bandstaritaš w

U ovoj državi u politici su samo komunisti, zato glasajte isključivo za nove kandidate da nitko ne bude na vlasti duže od četri godine, tako se donekle smanjuje korupcija, a oni se međusobno kolju oko jedne kosti. Priče koje vam prodaju njihovi pijuni i ostarijeli pioniri kako su neki od njih domoljubi je laž. Oni su tu da bi se “stvarao unutarnji i vanjski neprijatelj” i tako narod homogenizirao za obranu nečega sto su odavno pokrali. Nakon Agrokora i naše vijesti prije od svih kako vlada ne razgovara o cijeni plina već o Agrokoru, sve je postalo jasno. Sdp i Hdz su prčija Franje Gregorića i ekipe, to smo znatno prije od Mosta zaključili, Most je medijski propao kada je to javno rekao. Zato glasajte za one koji dolaze, da skinete korumpirane. Neće bog zna što boljeg biti, ali će doći novi, naravno ako ne pokradu izbore. U što se isto sumnjam, jer u Zagrebu se baš u postotak dogodilo prema anketama. 

HOP