Keleminec tvrdi da su lažirani izbori u Sinju

0
2519

Zagreb, 07. 06. 2017.
Državno izborno povjerenstvo
Županijsko izborno povjerenstvo Splitsko – dalmatinske županije
Gradsko izborno povjerenstvo grada Sinja
Medijima

Predmet : Prigovor na lažirane izbore u Sinju

Ante Vuković, član predsjedništva i predsjednik Gradske organizacije Autohtone – Hrvatske stranke prava – Sinj , pristupio je u nedjelju na izbore, na biračkom mjestu Dječji vrtić – Bili cvitak, Ante Konstantina Matasa 8 u 17, 30 sati.
Kod dolaska na svoje biračko mjesto neugodno se iznenadio kad mu je od nazočnog Izbornog povjerenstva rečeno da je već glasao i da ne može ponovno glasati ??
Pošto nije glasao, nije mu dozvoljeno glasati , Ante Vuković otišao je u Gradsko izborno povjerenstvo grada Sinja gdje je napisao „ prigovor „.
Na prigovor do danas nije dobio odgovor , a nakon poziva predsjednika A – HSP, predsjednik Izbornog povjerenstva Željko Gusić u prvom telefonskom kontaktu je rekao da ne zna za prigovor i da mora pogledati. U drugom telefonskom kontaktu predsjednik Izbornog povjerenstva Željko Gusić rekao je da su oni prigovor poslali u Županijsko izborno povjerenstvo u Split i da oni rješavaju prigovor. Također , Željko Gusić ljutito je rekao predsjedniku A – HSP-a, tko mu je dao njegov privatni broj mobitela, a broj mobitela je upisan kao službeni broj Izbornog povjerenstva grada Sinja.
Nakon kontakta sa Županijskim izbornim povjerenstvom u Splitu, rečeno nam je da oni prigovor nisu dobili od Izbornog povjerenstva grada Sinja.
U ovoj priči netko ne govori istinu , a mišljenja smo da predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Sinja nekoga štiti ili želi zataškati ovaj ovaj slučaj povrede biračkog prava za Antu Vukovića iz Sinja, Ulica Kralja Zvonimira 20 / 1.
Pošto je oduzeto biračko pravo Anti Vukoviću iz Sinja uz obrazloženje da je već glasao , dokazuje da je netko od Izbornog povjerenstva u Dječjem vrtiću – Bili cvitak zaokružio njegovo ime i glasao u njegovo ime.
Pošto je evidentno da je to učinjeno, A – HSP traži da se smjeni cijelo Izborno povjerenstvo koje je radilo na tom biračkom mjestu i da se izbori na tom biračkom mjestu ponište jer izbori nisu regularni .
Autohtona – Hrvatska stranka prava traži od Državnog izbornog povjerenstva da se ponovno uvede kod dolaska na biralište potpis birača i na taj načim spriječi izborne prevare i lažiranja izbornih rezultata.
U mailu vam šaljemo prigovor Ante Vukovića i birački popis sa zaokruženim imenom i prezimenom kao da je već glasao Ante Vuković kao dokaz da su izborni rezultati u Sinju krivotvoreni i lažirani.
Molimo Vas da nam odgovorite na mail.

Sa štovanjem !
Autohtona – Hrvatska stranka prava
predsjednik, Dražen Keleminec