Prokletstvo Esih nadvilo se nad glavu Plenkovića, propala je kuhinja Brkića i Ferenčaka

0
13677

Andrej Plenković i Večernji list zajedno obmanjuju birače. Svojim probnim balonima preko Večernjeg lista Plenković isprobava bilo suprotnih političkih tabora. Prvo je Večernji list najavio sigurnu koaliciju HDZ-a i HSS-a, koju je predsjednik HSS-a Krešo Beljak demantirao već poslijepodne istog dana, da bi se jučer dogodilo potpuno isto, Plenković je slavodobitno u Večernjem listu najavio koaliciju sa HNS-om, a već navećer je ista propala. Ne može jadnije. Ako za takve gluposti plaća savjetnicu Tenu Mišetić, sina Gorana Milića i posinka Vladimira Šeksa može se sigurno reći da i nije previše pametan. U zemlji ludih političara glupost je na zavidnom nivou.

HDZ je zadnjim potezima pokazao da se s Plenkovićem na čelu pretvorio u partiju hrvatskih komunista, bliskih HNS-u, IDS-u, Beljakovom HSS-u, sve više udaljen od oca stranke Franje. Izbacio je iz svojih redova Hasanbegovića, nije stao uz Esih, već uz političkog kameleona Prgometa, a želi suradnju s Beljakom i Vrdoljakom.

Prokletstvo Esih nadvilo se nad Plenkovića, jer da je podržao nju, a ne Prgometa, možda bi skinuo s vlasti neokomunista Bandića, umirio bi desnicu u stranci i ojačao svoju moć. Danas ne bi imao problem Hasanbegović iznad svoje glave. Time bi se i duh Tomislava Karamarka ispuhao. Ovako mu za koalicije ostaje samo Milorad Pupovac i ekipa. Jezivo.

Pobjedom na lokalnim izborima gubi parlamentarnu moć. Poput Crne guje, s njim nitko ne želi. Spašavanjem agrokorovog ministra Marića, a otkantavanjem MOSTOVACA zabio je zadnji čavl u lijes svoje vlade. Plenković je jedan amoralan i prljav političar, koji se svime služi da bi opstao u vladi. Ideologija je novac. Njemu je draži Prgomet nego Esih, Vrdoljak od Hasanbegovića, umazani Marić i Saucha od poštenja, a do vlasti ne bira sredstva i uništava sve protivnike.

Na sve to članstvo poslušno šuti kao u vrijeme Tita i partije.

Prezaduženi  kreditno Brkić i HNS-ovac Ferenčak gotovo sve su dogovorili, pa se očekivala i suradnja ove dve stranke kao koalicije. Na kraju je sve minirala Vesna Pusić.

Dogovor se prelamao preko HEP-a, tamo su ostali drmatori, Jukić, Marasović, Vrdoljak i Ferenčak kao najbitnije poluge, s time dogovorom kreirala se i nova vlada, na kraju je dogovor pao. A tako će i vlada. HDZ nikad prljaviji zbog tih dogovora s inkriminiranim tipovima, koliko je prljav govori problem Saucha, koji glasanjem za njih dobiva obustave proširenja postupka, a u Splitu ih Kerum proziva za izbornu prijevaru.

Ucjenama i pritiscima Plenković je na vlasti. A desna ruka u toj priči je Milorad Pupovac. Najveća sramota srpskog naroda. HDZ zbog toga je ostao sam, a jedini prihvatljivi koalicijski partner MOST je uništen kao što je nekad uništen HSP, a poslije HSS.

Uz Plenkovića se veže prokletstvo neželjene udavače lakome na novac, koja se prostituira za ostanak na vlasti. Odličan rezultat na lokalnim izborima Hdzeoci mogu na državnoj razini spasiti smjenom Plenkovića, promjenom smjera i tako potući do nogu bernardićev olinjali tim Marasa i društva, jer su birači na ovim izborima zapravo birali protupartizansku retoriku. Bolje i lopovluk, nego partizanija.

Obersnel je pokazao kako SDP razmišlja puštajući komunističke pjesme tijekom svoje pobjede. I toga je biračima dosta. Živi zid je znatno pao jer je Pernar isto gurao partizaniju, naslikavao se oko partizanskih spomenika.Da je Bunjac bio u prvom planu, danas bi Živi zid bolje stajao.

Za HDZ najlukavije bi bilo na čelo staviti i drugu plavušu, Brunu Esih. Ali to bi oslabilo moć šeksovih poslušnika. Tako da ovaj SF prijedlog mora još  pričekati, dok Plenković još malo uruši stranku, a Esih shvati kako je do tada pametnije biti neovisna nego stvarati stranku.

Igor Drenjančević

HOP