Lažni general iz Kutine dobivao 13. 000 kuna mirovine, dok je branitelj umro od gladi

0
6389

Početkom svibnja 2008. Udruga Specijalne jedinice policije ‘Osa’ Sisak uputila je pismo tadašnjoj ministrici branitelja Jadranki Kosor i tadašnjem ministru unutarnjih poslova Berislavu Rončeviću upozoravajući na očiti primjer lažnog branitelja, lažnog invalida Domovinskog rata, koji je temeljem lažnih iskaza umirovljen kao HRVI u činu general bojnika i dragovoljca Domovinskog rata, te prima mirovinu od oko 13.000 kuna.

Poništeno rješenje

U pismu su bivši specijalci tražili reviziju predmeta za umirovljenog policajca, Petra Mašića iz Kutine. Slučaj je izašao u javnost nakon objave u Jutarnjem listu u srpnju prošle godine, halabuka je trajala nekoliko dana i od tada se nije promijenilo ništa.

Policija je podnijela prijavu, Ministarstvo branitelja 29. svibnja 2008. poništilo je Mašićevo rješenje o invalidnosti, u slučaj se umiješao USKOK, ali Petar Mašić, bivši načelnik ureda načelnika PU sisačko-moslavačke, i dalje uživa u mirovini. On nije, ali su kod istražnog suca saslušani Srećko Telar i Slavko Muža, bivši policajci specijalci, autori pisma, jer je Mašić protiv njih podnio kaznenu prijavu.

‘Istraga u tijeku’

Pitanje je traje li ona tako dugo jer netko štiti lažnog generala, kao što tvrde naši izvori. U Policijskoj upravi sisačko-moslavačkoj obaviješteni smo da je ‘Policijska uprava u svezi poništenja ratnog puta Petra Mašića u dva navrata, 16. srpnja i 11. rujna 2008., izvijestila Ured državne uprave u Sisačko-moslavačkoj županiji’. Pojedinosti oko kaznene prijave protiv Mašića i što je poduzeto glede toga nismo dobili jer je ‘navedeni predmet u nadležnosti Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta u Zagrebu’, odgovorili su nam iz PU sisačko-moslavačke. -pisao je svojevremeno Monitor.hr.

U Kutini je od gladi umro BRANITELJ Ivica Strnadica. Nije imao što za jesti. O tome je pisao samo ovaj portal. Četri osobe Kutina je proglasila herojima, iako nam je branitelj Tomislav Dumbović rekao da za jednog je siguran kako to nije ničime zaslužio. O tome smo podrobno pisali. Činjenica da je u Kutini očito puno toga više nego čudnog, branitelji umiru od gladi dok pojedinci postaju filmske zvijezde domovinskog rata, a tko to primijeti odmah je udbaš ili provokator.

Umrli od gladi branitelj Strnadica barem zaslužuje ulicu u gradu koji je branio, a koji ga je zaboravio, da bi hranio i nagrađivao lažnjake, koji su tako otimali koricu kruha od siromašnog Strnadice.

esad čollaku

 

Nakon pojave tzv. generala Čollakua na kosovskoj televiziji u odri hrvatske vojske, u zvanju general bojnika, iako niti sam ne tvrdi da je general (!) nije jasno tko je branitelje šutnuo u kut, neki su umrli i od gladi kako bi izašli na vidjelo neki P. Mašići i slični kako bi oblatili sve branitelje i prikazali prevarantima. O tome treba konačno povesti računa.

HOP