Pokolj u Dvoru na Uni napravili su ‘Arkanovi Tigrovi’ poslani od R. Karadžića

0
7696

Srpska dobrovoljačka garda ili još Tigrovi, Arkanovi tigrovi ili Arkanovci je jedan od naziva pod kojom su oružane operacije u Hrvatskoj i BiH vodili specijalci Resora državne bezbednosti Republike Srbije (RDB). Terenski zapovjednik jedinice kojom je upravljao zamjenik načelnika RDB Franko Simatović bio je Željko Ražnatović Arkan, prijeratni kriminalac iz Srbije koji je 1980-ih godina bio angažiran kao ubojica UDBE. Jedinica je u nekim razdobljima imala do 1000 boraca.-piše podatak na Wikipediji

Naš izvor potvrđuje baš je baš ta jedinica napravila namjeran masakar u bolnici u Dvoru na Uni za koji je HAVC i srpska strana okrivila hrvatske branitelje. U to vrijeme 1995. godine srpska strana time činom htjela je prisiliti međunarodnu zajednicu da okrene kolo ratnih okolnosti i zaustavi hrvatske snage. Koliko je i ovaj događaj kraj danskog bataljuna UN-a trebao uvjeriti međunarodnu zajednicu u genocidnost Hrvata trebalo bi svakako ispitati.

Predrag Begić ojađen je što hrvatska država ne regira istinom na laži da su pokolj u Dvoru počinili hrvatski vojnici, te na neistinu da postoje svjedoci, srpski vojnici i oficiri, koji su s druge strane Une gledali pokolj, kako tvrdi Savo Štrabac iz Beograda. S druge strane Une ne može se vidjeti škola niti hol u kojem se dogodilo ubojstvo, zakoni fizike to ne dopuštaju, kaže Begić.-pisao je 2011. godine Jutarnji list.

Prema našim ozbiljnijim izvorima pokolj u Dvoru na Unije je napravio Ulemek Legija i specijalna jedinica MUP-a Srbije, što nije točna informacija.

Jedna jedinica dobrovoljačke garde upućena je od R. Karadžića prema Novom gradu, nekadašnji Bosanski Novi, kada je jedinica stigla u Bosanski Novi, prebačena je u Dvor na Uni jer su hrvatske jedinice probijale njihove koridore. Srpska dobrovoljačka garda napravila je tada pokolj u Dvoru nad štićenicima bolnice.

Na tome terenu nije bila jedinica MUP-a Srbije, bila je jedinica SDG-a. Nije bilo jedinica MUP-a pod zapovjedništvom zločinaca  Simatovića i Stanišića.

Ulemek Legija prikazuje se kroz ovu priču kao zapovjednik jedinica MUP-a Srbije, što je netočan podatak, jer je Ulemek Legija član dobrovoljačke garde sve do 1996. godine. Tek 1996. godine kada je F. Simatović otišao iz druge uprave državne bezbednosti Srbije, J. Stanišić prima Ulemeka u jedinicu za posebne namjene MUP-a Srbije i postavlja ga za zapovjednika. Milorad Ulemek do 1996. nije na spisku MUP-a, niti na platnom spisku te jedinice, već je bio na platnom spisku Arkanove srpske dobrovoljačke garde.

Po zapovjednoj odgovornosti jasno se razaznaje tko je pod vojskom pobunjenih Srba, a tko pod MUP-om. Iz toga se da saznati i tko su stvarne ubojice nevinih bolesnika u Dvoru na Uni. To su arkanovi Tigrovi.

HOP