Kajin o tihoj koaliciji HDZ-IDS, Radinu i Todorićevim savjetnicima iz IDS-a

0
3663

IDS-ovci BILI SU TODORIĆEVI SAVJETNICI I DIREKTORI
Istra je špilja razbojnička. Mjesec, dva prije sloma Agrokora Agram, Jadransko …sa 51% ulaze u Agrolagunu Poreč. Sada blokiraju restrukturiranje cijelog koncerna Agrokor. Prvi ljudi IDS-a bili su Todorićevi savjetnici i direktori. IDS ima samo jednu zadaću, uz kontrolu medija i kroz vlastite zaposlenike čime se dolazi do tijesnih pobjeda, preuzeti poljoprivredno zemljište i preko toga, pogodovati sebi ili svojim tajkunima. Zato Istra rapidno stagnira u odnosu na Istru do 2003. Kada se počelo radit za sebe, a ne zajednicu pojedinci su se zahvaljujući ovisnoj policiji i pravosuđu silno obogatili, a zajednica svakim danom sve više zaostaje, dok nam mladi ostaju u Zagrebu ili sele u Njemačku, Italiju, Irsku …

 

Miletić lamentira o uljarama. Dobro. Ali zašto ne progovara o vodnjanskoj uljari San Lorenzo. Neki kažu da je to bilo, ne samo pogodovanje zaposlenicima Županije, već moguće i pranje novaca. 13 mil.kn je bačeno, a sa tim novcima 20 istarskih poljoprivrednika moglo je dobiti subvencije za gradnju novih 20 uljara, a ne da stalno moljakamo, a u Istri krademo.

TIHA KOALICIJA IDS – HDZ

Koalicija HDZ – HNS loša je za HNS i Hrvatsku, dok HDZ profitira. Međutim, koalicija ne da će biti čvrsta, ona će biti betonirana,”zašvajsana” i neće puknuti.
IDS-ovci istovremeno u Saboru šute poput čovječjih ribica. Miletić, Sponza i Demetlika ne sudjeljuju u glasanju, a njihov je “oficir za vezu” Furio Radin (brat istarski podžupan), kad zatreba, uz HDZ. Furio postaje potpredsjednik Sabora, a pritom je županijski vijećnik izabran na listi IDS-a.

Hoće li i ovaj put vrh IDS-a reagirati? Hoće li natjerati Furija Radina da odustane od potpore Vladi? Ako netko ima utjecaj na njega, onda to ima IDS. Radinov brat Fabrizio bivši je zamjenik gradonačelnika Pule (B.Miletić), a sada obnaša “časnu” dužnost istarskog podžupana. Furio je 2. na listi Županijske skupštine (IDS- HNS) i “oficir za vezu” IDS- HDZ. Potpredsjednik je Sabora RH dok mu je supruga Helena Štimac- Radin predstojnica Ureda za ravnospravnost spolova od 2003. do danas. Premijeri su odlazili, ali je Helena nadživjela Sanadera, Kosoricu, Milanovića, Oreškovića, a zasigurno će “za ruku” svog supruga i Plenkovića.

Damir Kajin

Hop