U Kolumbiji legaliziran brak tri muškarca

0
2429

Tri homoseksualca kažu kako su u Kolumbiji stekli pravno priznanje  prvu ‘poliamoroznu obitelj’, istospolni brakovi legalizirani su prošle godine.

Glumac Victor Hugo Prada i njegovi dvojica partnera, sportski instruktor John Alejandro Rodriguez i novinar Manuel Jose Bermudez, potpisali su pravne radnje s odvjetnikom u gradu Medellini, uspostavljajući ih kao obiteljsku jedinicu s nasljeđivačkim pravima.
‘Željeli smo potvrditi naše vezu … i naša prava, jer nismo imali solidnu pravnu osnovu koja bi nas uspostavila kao obitelj’, rekao je jedan od muškaraca, Prada, u video objavljenom u kolumbijskim medijima.
Manuel Bermudez (lijevo), Victor Prada (centar) i John Alejandro Rodriguez (desno) potpisali su pravne radnje s odvjetnikom u Medellinu u Kolumbiji, utemeljujući ih kao obiteljsku jedinicu s nasljeđivačkim pravima.

Odvjetnik i aktivist gay prava, Rincon Perfetti, izjavio je kako u Kolumbiji postoji mnogo trobračja, ali je ovo bio prvi koji je legalno priznat.
To nas uspostavlja kao obitelj, poliamorna obitelj. Ovo je prvi put u Kolumbiji. ”
Odvjetnik i aktivist gay prava, Rincon Perfetti, izjavio je kako u Kolumbiji postoji mnogo  obitelji s tri osobe, ali to je bio prvi brak koji je legalno priznat.
“To je priznanje da postoje i druge vrste obitelji”, izjavio je za AFP.
Odluka ustavnog suda u travnju 2016. godine učinila je Kolumbiju četvrtom južnoameričkom zemljom koja je definitivno legalizirala istospolne brakove nakon Argentine, Brazila i Urugvaja.

izvor D. M.

HOP