POSTAVLJENO PRVO SPOMEN OBILJEŽJE ŽRTVAMA ZLOČINA KOMUNIZMA NA PROSTORU TUZLANSKE ŽUPANIJE

0
2970

Jučer u Drijenči zaseoku Bučje kod Tuzle postavljeno je prvo spomen obilježje žrtvama komunizma na prostorima Tuzlanske županije – Soli. Naime radi se o spomen obilježju koje je podigla obitelj Filipović iz Bučja svome djedu i stričevima koji su bili žrtve komunista koji na žalost nikada nisu odgovarali za svoje zločine a umrli su prirodnom smrću uživajući do kraja svog života na krvi i ubijanju stečenu mirovinu kao sudionici NORa. Tri brata Blagoja, Franjo i Ivo, su odlučili podići spomen obilježje upravo iz razloga velike nepravde koja je počinjena njihovoj obitelji a za koju se moralo šutjeti desetljećima i skrivati od javnosti. Konačno je došlo vrijeme da se zna istina i da se oda počast nevinim civilnim žrtvama obitelji Filipović te da žrtve nađu konačno svoj smiraj.

Portal komunistickizlocini.net je već objavio ranije svjedočanstvo o stradanju obitelji Filipović u članku koji možete pročitati Ovdje.

Tuzla je inače poznata kao mjesto s velikim brojem masovnih grobišta jer samo oko središta grada se nalazi nekoliko desetaka masovnih grobišta gdje su partizani počinili stravične zločine za koje se i dan danas šuti! Ovo spomen obilježje je jedan veliki početak pisanja istine koja je skrivana od javnosti na prostorima Tuzlanske županije – Soli, i na tome se neće stati jer istina se može skrivati ali se ne može vječito skriti.

Na žalost župnik u Drijenči Franjo Martinović je odbio dati blagoslov spomen obilježju stradalim članovima obitelji Filipović.

Zaklela se zemlja raju,

da se tajne sve saznaju,

 na početku il na kraju,

sve se tajne otkrivaju.

Autor: Vedran.P / komunistickizlocini.net