Kolinda pomela Pahora pred Trumpom, Ameri Savudrijski problem vide bileteralnim

0
4996

“Pozvala sam predsjednika Trumpa u posjet Hrvatskoj, rekao je još prošli put da prihvaća, no moramo biti realni kada je riječ o njegovom rasporedu. Vidjet ćemo, možda se i ostvari, možda posjeti i Hrvatsku i Sloveniju istovremeno.
Razgovarali smo o arbitraži na moju inicijativu, izvijestila sam ga o svim detaljima, o hrvatskoj poziciji i stajalištima, cijenimo činjenicu da SAD drži neutralnu poziciju da je ovo bilateralni spor između Hrvatske i Slovenije.
Razgovarali smo o mogućnostima poslovanja zajedno. Sporazum o potrebama izbjegavanja dvostrukog oporezivanja sam istaknula.
Poruka predsjedniku Trumpu je da moramo pomoći BiH na putu u euroatlanske integracije. To je svima u interesu. Naravno, tražila sam suradnju službi oko razmjene podataka oko kretanja ekstremista.
Hrvatska će organizirati sljedeći sastanak kako bi se pripremili za Bukurešt. Nadam se da će sudionici moći posjetiti budući LNG terminal i vukovarsku luku. Za Hrvatsku spajanje luka sa sjeverom je važno. Spajanje riječke luke s ostatkom srednje Europe je važno za cijelu srednju Europu. Transport preko Sueskog kanala je puno kraći, ako se ide preko riječke luke.”-napisala je na svome profilu predsjednica.

Naša Kolinda je u Varšavi Pahoru ” ukrala show” . Bilaterala s Trumpom, pa je još posebno pozdravlja u svom govoru na trgu Krasinski. I prije 20 minuta stiže priopćenje iz Ljubljane – da je Trump prihvatio Pahorov poziv da posjeti Sloveniju. Kad koje godine, što gdje-o tome ništa. Pahoru je nakon Kolindinog uspješnog prezentiranja pred SAD-eom predsjednikom trebala neka ” ravnoteža” da ne ispadne papak pred svojom javnosti. Slovenija inače u energetskom i gospodarskom smislu spada među zemlje njemačko -ruske interesne sfere. ?. Naravno da ce Donny u domovinu svoje supruge u posjetu do kraja mandata. Ali stav njegove administracije glasi” hrvatsko slovenski granični spor je bilateralno pitanje” 
? napisala je naša reporterka Ivana Petrović na svome fb profilu.