Iz HČSP-a izletili svi koji se povezuju s HDZ-om, staro rukovodstvo još jedino svrbi 800 000 kuna dobivenih parnicama

0
4410

Ovako je krenulo;

“Raspuštaju se i gradska podružnica HČSP-a u Splitu i Podbablju što je prelilo čašu nakon mnogih nepoštivanja i nedjela o kojim ćemo ako bude potrebno pisati javno.
Hrvatska čista stranka prava ograđuje se i najoštrije osuđuje davanje potpore županijskom HDZ-u Splitsko-dalmatinske županije i njihovom kandidatu za župana koju im je dalo raspušteno Županijsko vijeće HČSP-a koje je raspušteno 13.05.2017. na sjednici Glavnog stana kao i podružnice HČSP-a Podstrana, Tučepi i Solin iz razloga nepoštivanja odluke donešene na Glavnom stanu 25.03.2017. da se na Lokalne izbore nigdje ne izlazi sa HDZ-om što su upravo spomenute podružnice napravile i zbog toga su bile raspuštene kao i stranački dužnosnici istih. Isto tako sa dužnosti su smjenjene i odgovorne osobe u Županijskom vijeću SDŽ te je raspušteno i Županijsko vijeće HČSP-a SDŽ o čemu smo već pisali na našoj web stranici. Sada se postavlja pitanje kako je moguće i legitimno da raspušteno Županijsko vijeće HČSP-a SDŽ i spomenute podružnice koje su raspuštene 13.05.2017 daju bilo kakvu potporu bilo kome, a kamoli HDZ-u 30.05.2017. budući da nemaju pravo niti legitimitet predstavljati ovlašteno HČSP na tome području.”

Ovaj tekst sa stranica HČSP-a upućen je kao upozorenje zapravo starom šefu Miljku, poznatom iz slučaja Šefa HČSP-a i bivšeg tajnika stranke,  osuđenog i ima krivnju za izvlačenje 3,5 milijuna kuna. Miljka se povezuje s HDZ-om, ali stranačko vodstvo nema snage tako što napisati na stranicama stranke.

Novi cirkus;

18.06.2017.
“Ovim putem obavještavamo stranačke dužnosnike, članove i simpatizere Hrvatske čiste stranke prava da je brzom reakcijom vodstva stranke naša web stranica ponovno u rukama HČSP-a. Za eventualnu štetu koja je nastala posljedice će snositi odgovorne osobe koje su neovlašteno zatražile upravljanje službenom stranicom kako bi pozivali na puč i rušenje legalnog i legitimnog vodstva stranke (Glavni stan i Središnji odbor) koji se sastao na sjednici Središnjeg odbora 10.06.2017. u Velikoj Gorici.
Samim brisanjem naše zadnje objave sa sjednice Središnjeg odbora, a koja je vraćena na web stranicu pokazali su svoje pravo lice te su se poslužili nelegalnim zapisnikom kako bi izmanipulirali, obezvrijedili te deskreditirali tijela stranke svojim lažima i manipulacijama. Ovim putem hvala još jednom svim članicama i članovima na odabiru pravedne strane. Dosljednosti te zauzimanju pravednog i moralnog stava što i doliči članovima HČSP-a. Stranicu je navodno oteo opet Miljak prema izvorima iz stranke, a nije želio vratiti niti inventar stranke.”

I onda pokušao vratiti kontrolu;

“Poštovani članovi HČSP-a, dužni smo Vas obavijestiti o nelegalnom i nelegitimnom Izvanrednom saboru HČSP-a na kojeg poziva preko svoje fb stranice bivši predsjednik stranke Josip Miljak te raspuštena podružnica iz Splita koju predvode isključeni članovi stranke.Nadalje pozivi su  upućeni članovima stranke, te dužnosnicima podružnica i Županijskih vijeća te članovima Glavnog Stana HČSP-a na nekakav Sabor HČSP-a i još k’ tome izvanredni. Gospodin Miljak je čovjek koji “poštuje” Ustav stranke i u ovom slučaju se poziva na poštivanje članka 40. Ustava. Ujedno piše da Sabor saziva 5 županijskih vijeća i 27 podružnica?
S tim u svezi postavili bi dotičnima nekoliko pitanja.
1. Kako Sabor može sazvati podružnica Split, koja je pravovaljanom odlukom Glavnog Stana raspuštena, kao i  Županijsko vijeće SDŽ, a to je potvrdio Središnji odbor stranke?
2. U potpisu ovog nelegitimnog sazvanog Sabora su ljudi koji su na prijedlog Časnog suda isključeni iz stranke od strane istog Središnjeg odbora stranke. Oni naravno mogu iskoristiti svoje pravo i žaliti se na tu odluku što su i učinili putem e-maila, ali nisu u poziciji sazivati Sabor stranke koristeći se protupravno pečatom i memorandumom stranke. Kako je to moguće?”- piše na stranicama stranke.

Predsjednik stranke morao je sazvati  izvanredni Sabor kako bi poništio ilegalni i pokazao da je spreman u tome participirati, a opet sazivom u ministarstvu uprave lukavo njegov sabor mora se proglasiti legalnim, jer je ostale podružnice vjerne HDz-u raspustio. I tako je nadmudrio Miljkov plan.

“Temeljem članka 39. Ustava Hrvatske čiste stranke prava predsjednik stranke Davor Trbuha kao jedina ovlaštena osoba sazvao je Izvanredni sabor HČSP-a  koji će se održati 08.07.2017. godine sa početkom u 12:00 h u Zagrebu mala dvorana Gradske četvrti Podsused-Vrapče.
Ovim putem zahvaljujemo se svim podružnicama koje su na vrijeme dostavile popis izaslanika.”

Kako doznajemo staro rukovodstvo izbačeno je iz stranke jer su bili hadezeov bliski suradnici najviše muče presude u ime stranke, odnosno dobivene presude od 500 000 kuna u slučaju izigravanja koalicijskog sporazuma od strane HSP-AS, a kako doznajemo još bi stranka trebala dobiti oko 300 000 kuna drugom presudom. Taj novac je osiguralo staro rukovodstvo podizanjem parnica, a  koje je dobilo nogom u guzicu od sadašnjeg predsjednika stranke, zbog veza s HDZ-om.

HOP