Smokvina prozvao Plenkovića zbog poduzetničke zone Kukuljanovo, nakon Plenkovićeve posjete

0
3030

Gradu Bakar „Poduzetnička zona“

Na ruke

Predsjedniku vlade Andreju Plenkoviću

Službenici za informacije Grada Bakar Gordana Šimić Drenik

Gradonačelniku Tomislavu Klariću

 

Predmet:  A.  Posjet Predsjednika vlade i HDZ-a Plenkovića Gradu Bakar

  1. Dopis od GRADA BAKAR vezano za ZPPI Klasa: 008-02/17-01/2 ; Ur. broj: 2170-02-03/2-17-8 od 20 lipnja 2017 (Tajna sjednica i tajne isplate)

 

Veleuvaženi, izvolite znati

  1. Danas na teletextu HRT 1 od 05.07.2017. na stranici br. 113 doslovno piše: „Tijekom posjeta Bakru Premijer je čestitao gradonačelniku Tomislavu Klariću na sjajnim uspjesima i proširenju Industrijske zone koja je postala gospodarsko središte županije. Vlada će tražiti najbolja rješenja kako bi se Zona dalje mogla širiti i razvijati, poručio je Plenković“. Svakako Čestitam Premjeru Plenkoviću i preporučio bi mu da vjerodostojno pozove sekretaricu da mu napiše ostavku.
  2. Ujedno potvrđujem primitak predmetnog standardnog žblj-anog dopisa Grada Bakar kao neki odgovor na zahtjev broj DUKOK-1329 od 13.06.2017. Zahtjev je potkrepljen „Rješenjem ODO u Rijeci“ u kojem se po dobrom običaju odbacuje kaznena prijava protiv svih navedenih kriminalaca Industrijske zone i Grada Bakar. Priložena je samo prva stranica Riješenja K-DO-148/11-XIV od 18 svibnja 2011. godine napisanog od pravnog genijalca Nenada Bogoslavljeva (trenutno javni bilježnik u Kostreni). Kako svakom bljezgarenju dolazi kraj i to čim prije tim bolje pa izvolite znati slijedeće:

 

  1. Posjet Premjera

Danas je u posjete „Poduzetničkoj zoni“ Kikuljanovo stigao glavni šef stranke HDZ-a i predsjednik vlade Andrej Plenković koji polaže kamen temeljac na rušilačkim temeljima Zone koji su ukratko opisani u nekoliko niže navedenih točaka, ali Premjera  još uvijek ga ne zanimaju bankovni računi Linića &Co koje je dobio na ruke od Pokreta otpora iz Rijeke.

  1. Prilažem tri dokumenta temeljem kojih je Grad Bakar postao većinskim vlasnikom Industrijske zone Kukuljanovo. Koji su to mudri i obrazovani pravnici i suci koji su sukladno tim dokumentima upisivali vlasništvo (čitaj preoblikovali vlasništvo). Osnivači i vlasnici Privredne zone Kukuljanovo iz 1975. godine su 30 riječkih poduzeća. Grada Rijeke (Slavko Linić) temeljem „Ugovora o ustupanju udjela u društvu..“ prisvaja 1993. godine nekim čudnim potpisima direktora nekoliko tih osnivačkih poduzeća (ima ih samo 7 od 30 osnivača, a drugi potpisnici nisu osnivači) i tim dokumentom se Grad Rijeka upisuje kao vlasnik Zone (vidi lex Linić iz 1993. godine „Ugovor o ustupanju udjela u društvu…)“, a kasnije 1994. godine prema „Sporazumu mudraca“   (Linić + Načelnici općina) Zona prelazi u većinsko vlasništvo Općine Bakar. Iz ovoga očito proizlazi  da su Zemljišne knjige falsifikati i moraju se staviti van snage. Vjerojatno je i tu možda protekao zakonski rok?
  2. Inače su svi papiri osnivača „Privredne zone“ iz 1975. godine nestali iz registra Trgovačkog suda u Rijeci. Zna se razlog. (ipak još negdje postoje). Kad smo već kod zemljišnih knjiga i zakonima onda neka netko od pravnih mudraca objasni po kojem zakonu (koji lex) je trgovačko društvo Industrijska zona d.o.o. postalo vlasnikom Zone, odnosno kako je Općina Bakar „preoblikovala“ vlasništvo iz Općine na trgovačko poduzeće. Koji suci su upisali Industrijsku zonu d.o.o. kao vlasnika u zemljišne knjige?  Vjerojatno je i tu protekao zakonski rok?
  3. Trgovačko društvo d.o.o. kao najnoviji preoblikovani vlasnik prodaje zemljišta po cijeni „ja tebi ti meni“ pa i daruje zemljišta (primjer SBI) i usput uništava osnivačka poduzeća putem neke komunalne naknade. Izvrsno zar ne.
  4. Bivša Premijerka Jadranka Kosor (HDZ) poklanja (državno?) zemljište Trgovačkom društvu, a sada dodatno to isto čini novi Ministar Goran Marić. A Premjer Plenković ga podržava.
  5. Kad smo već kod zakona onda tamo piše da je slanje lažnih kaznenih prijava teško kazneno djelo, ali to ne važi za sve, jer kad sve Institucije godinama šute onda to nije delikt.
  6. Čestitam vjerodostojnom Premjeru Plenkoviću i uspješnom Gradonačelniku Grada Bakar Klariću.

 

  1. Odgovor službenici za informiranje Grada Bakar
  2. Kad se održavaju tajne sjednice onda se ne piše zapisnik. Kad bi postojao taj zapisnik dobio bi ga na uvid i bez službenika za informaciju. Dakle pošaljite mi taj virtualni zapisnik za kojeg tvrdite da postoji, ili podižem tužbu, a kao svjedoka pozivam veleuvaženog dekana Pravnog fakulteta u Rijeci Eduarda Kunšteka koji je sudjelovao u pravnom procesu zataškavanja (malog djela) kriminala u Gradu Bakar, a bio je nazočan hitnoj i tajnoj sjednici sazvane od Gradonačelnika Tomislava Klarića. Takva referenca će mu stvarno služiti za napredak u karijeri.
  3. Račune ravnanje terena Automotora d.d. je platio Grad Bakar (kreditom RI-Adria banke oko dva milijuna DEM), a ne Industrijska zona. Temeljem kojeg zakona RH je prošao zakonski rok za čuvanje nečega čega uopće nije bilo? Kad bi se taj slučaj samo grubo analizirao onda je „Bakarsko ravnanje terena“ samo preteča slučaju domoljubne organizacije „Fimi media“ (HDZ- Sanader i drugi, koja danas isto ne postoji). Beneficirani sudionici „Ravnanja terena na bakarski način“ dolaze iz institucija krivosuđa. policije pa čak i iz HEP-a (Elektroprimorje je izgradio dvije trafostanice, naravno bez građevinske dozvole koje već desetljećima počivaju u miru). Zašto?
  4. Zahtijevam informaciju u vezi 30 poduzeća osnivača i vlasnika „Privredne zone“ koje je Grad Bakar kao virtualni novi vlasnik Zone sistemski uništavao putem naplate neke izmišljene komunalne naknade (lex Rechner) i sve to za vrijeme rata pa to spada u domenu ratnog profiterstva. Koliko ste novaca opljačkali od vlasnika i osnivača Zone te time prave vlasnike sistematski gurali u stečajeve i na njima se bogatili? Poznato mi je slučaj Automotora d.d. i Brodomaterijala d.d.,gdje ste i mene fino opljačkali, a po istom takvom modelu (lex Linić-Rechner) ste uništili i opljačkali gotovo svu industriju Rijeke. Koliki iznos ste naplatili? Naravno, da nije istekao zakonski rok. Slično, a ustvari isto se dogodilo s bankama u RH. Osnivači i vlasnici banaka u RH su bila poduzeća, a onda putem lex Valentić-Rohatinski su se te iste banke „preoblikovale“ i tim putem su banke postale vlasnici poduzeća. To je ustvari  isto kao kad dijete postaje biološki otac svome ocu. Zna li nešto o tome naš Premjer? Želi li možda znati?

Zaključak: Grad Bakar desetljećima masovno krši zakone i pljačka RH i spada od samog nastanka u grupaciju HUKOK-GUKOK-DUKOK i postao je članom udruge REBALANS-PENDREK (upitajte bivšu bakarsku pravnicu, a trenutnu veleuvaženu glavnu policajku PG županije Senku Šubat. Veleuvaženi direktor Zone Josip Rechner je u nadzornom odboru Zone isto uposlio tadašnjeg  veleuvaženog glavnog policajca PG županije Josipa Lulića).

Što se grbavo rodi to se nikada ne uspravi bez obzira na protekli zakonski rok i podršku svih političara, sabornika, sudaca, policajaca…

Veleuvaženi Gradonačelniče Klariću, napustite taj posao i   zapamtite, da svi odvjetnici, suci, policajci, saborski odbori Premjeri i… koje angažirate i plaćate (ne iz svog džepa) neće spasiti ovako nastalu sada Vašu Zonu. Meni je čak i jasno da to što Vam pišem Vi ne može shvatiti, jer načelo važi. „Što se grbavo rodi to se nikada ne uspravi“.

Danas je u posjete „Poduzetničkoj zoni“ stigao Predsjednik stranke HDZ-a i vlade Andrej Plenković koji polaže kamen temeljac na rušilačkim temeljima Zone koji su ukratko opisani u nekoliko gore navedenih točaka i sastao se s političarima SDP-a, ali  još uvijek nikoga ne zanimaju bankovni računi Linića &Co koje su svi dobili na ruke od Pokreta otpora iz Rijeke. Čestitam, baš je sve Pošteno i  Vjerodostojno.

 

Radovan Smokvina

 

Vlasnici zone 1Vlasnici zone 2Vlasnici zone 3

Zona Linic ugovor 1993

Zona Sprazum 1994.

HOP