Predstavnici RBA zadruga se sastali s HDZ-ovcem Butkovićem prije izglasavanja zakona za ovršene,a Šprajc manipulira oštećenima

0
5030


U ovu srijedu na ulici su se sastali glasnogovornik RBA Krešimir Macan, predstavnik zadruga  M. Spitzer i hadezeovac Oleg Butković, ova dvojica iz Rba zadruga nosili su torbe, s kojima su prvo ušli u Sabor, da bi vrlo ubrzo izašli na zadnja vrata Sabora. Snimku je napravio Drago Raspudić iz udruge Veronika Vere, koja se bavi oštećenicima Rba zadruga. Izglasavanje zakona je najavljeno za ovaj petak i na kraju odgođeno.

A hajku protiv zakona počeo je u četvrtak Zoran Jovanović zvani Šprajc, tezom da zakon nije dobar, loš je i  za  same ovršene. Prema Jovanoviću zvanom Šprajc ako se ugovori proglase ništavnim, glavnice se moraju vratiti u roku mjesec dana prema ovome zakonu!

Takav novinarski diletantizam nije viđen dugo. Ako su nelegalne zadruge radile kako će sud u mjesec dana utvrditi da im je netko dužan? Kako bez sudske odluke može netko ustanoviti dug? Rok za sudsku odluku je mjesec dana? Pa koja bi budala mogla takvim spinovima vjerovati?

Druga glupost novinara Šprajca je svakako usporedba dizanja kredita  Agrokora u ruskim bankama i ovo mafijaško torbarenje RBA zadruga? Pa nije ruska banka dala milijune eura Todoriću da prenese ilegalno preko granice, da bi došo do kredita?  I može li se to isto tretirati kao ilegalan rad preko posrednika od strane RBA zadruga.

I sve se to tolerira u ovoj državi korupcije gdje su najvažnije komunističke i hosove ploče?

Novinari, političari i bankari još uvijek ne žele riješit plindranje građana jer očito jedino od toga žive i tako opstaju. Privredu su odavno opljačkali, pa je reketarenje jedino rješenje.

Igor Drenjančević

HOP